ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιος δεν θα γαλήνευε σε αυτό το ησυχαστήριο σμιλεμένο στο βράχο;

Ποιος δεν θα γαλήνευε σε αυτό το ησυχαστήριο σμιλεμένο στο βράχο;

Στον Αμερικανό αρχιτέκτονα Alex Hogrefe αρέσει το παραμύθι και αυτό φέρνει στη ζωή οπτικοποιώντας φανταστικές αρχιτεκτονικές συλλήψεις που δεν υπάρχουν, ίσως δεν θα υλοποιηθούν αλλά αξίζουν κάθε βλέμμα.

Τελευταία έμπνευση του ένα ησυχαστήριο που έχει φωλιάσει στην άκρη ενός γκρεμού στην Ισλανδία, πάνω απ' τον ωκεανό λαξευμένο βαθιά στον βράχο.

Ο Hogrefe, συνιδρυτής του στούντιο αρχιτεκτονικής οπτικοποίησης Desigh Distill στη Βοστώνη, όργωσε το Διαδίκτυο για να βρει 50 φωτογραφίες ισλανδικού τοπίου ώστε να μπορέσει να πλάσει την τελική, σαρωτική θέα του ησυχαστήριού του.

Χρησιμοποιώντας το Photoshop για να παρουσιάσει απίστευτα ζωντανά τα εσωτερικά των αρχιτεκτονημάτων του, αλλά και τις εξωτερικές όψεις τους ο μάγος της εικόνας χτίζει στρώσεις πάνω σε στρώσεις λεπτομερειών.

Για τα εσωτερικά του ισλανδικού ησυχαστήριού του επέλεξε ασπρόμαυρη φωτογραφία ώστε να υπογραμμίσει το παιχνίδι του φωτός με τη σκιά. Σε αντίθεση με το λίγο σκυθρωπό εξωτερικό οπτικό περιβάλλον, τα εικονικά εσωτερικά του ησυχαστήριου κολυμπούν στο φως που εισέρχεται από τις πελώριες βιτρίνες των παραθύρων.

Ησυχία πάνω από τον Ωκεανό, πόση γαλήνη;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ