ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναψυκτικά, χαβιάρι, όχι ντομάτες: Η διατροφή των star στο Vanity Fair

Αναψυκτικά, χαβιάρι, όχι ντομάτες: Η διατροφή των star στο Vanity Fair

Aπό τις αρχές του 20ου αιώνα, όταν και η κινηματογραφική βιομηαχνία άρχισε να καθιερώνει πρότυπα ζωής, όλοι έγιναν εμμονικοί με τις καθημερινές συνήθειες των star. Περιοδικά όπως το Photoplay καλλιέργησαν το ενδιαφέρον των fan των Douglas Fairbanks, Mary Pickford και των συνεργατών τους με αποκαλύψεις σε μικρές και μεγάλες μπουκιές.

“Ο κόσμος πάντα ενδιαφέρεται για τις διατροφικές συνήθειες των διασήμων” σχολιάζει στο Vanity Fair η Rebecca Harrington, συγγραφέας του βιβλίου I’ll Have What She’s Having: My Adventures in Celebrity Dieting.

Εύλογο γιατί. Πίσω από τις αδυναμίες των star οι fan αποκωδικοποιούσαν τα ινδάλματα τους με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες.Το να γνωρίζεις τι τρώνε οι αστέρες του Χόλιγουντ έγινε για πολλούς εμμονική συνήθεια, μια αφορμή να αποκρυπτογραφήσουν το lifestyle και να μιμηθούν τις σωστές ή τις λάθος προτιμήσεις των star.

Από τον μπακαλιάρο που τσακίζει ο The Rock στα αναψυκτικά που ορκίζεται ο Κάρλ Λάγκερφελντ. το Vanity Fair ρίχνει μια ματιά στη διατροφή των star προκαλώντας μας σε ένα τσιμπούσι λαμπερό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ