Μια γιορτή για κάθε εραστή της εκλεπτυσμένης γεύσης στη μητρόπολη της κομψότητας. Δίπλα σε διάσημους βραβευμένους σκούφους, η καινούργια γαστρονομική σκηνή στο Παρίσι, νέα και πολυπολιτισμική, θα αποτελέσει το επίκεντρο του τρίτου φεστιβάλ Taste of Paris (Γεύση από Παρίσι) που θα διεξαχθεί από 18 έως 21 Μαΐου.

Σχεδόν 20 σεφ θα παρουσιάσουν δημιουργίες τους στα μίνι-εστιατόρια που έχουν εγκατασταθεί προσωρινά στο Grand Palais, προτείνοντας πιάτα στο κοινό, σε μορφή μερίδων που θα πωλούνται από 5 έως 12 ευρώ. Επίσης θα γίνουν 30 επιδείξεις και 20 μαθήματα μαγειρικής.

Το φεστιβάλ θα προβάλει την ποικιλότητα της γαστρονομικής σκηνής του Παρισιού όπου μεγαλουργούν μάγειροι διαφορετικής καταγωγής όπως οι Ιάπωνες Κέι Κομπαγιάσι, Γιοσιτάκα Τακαγιανάγκι, ο Κολομβιανός Χουάν Αρμπελαές αλλά και οι γάλλοι σεφ Σιλβέστρ Ουαχίντ, Πιέρ Σανγκ Μπογέρ και Τόμι Γκουσέτ (πακιστανικής, κορεατικής και καμποτζιανής καταγωγής αντίστοιχα). Επιπλέον ο Ιταλός Τζιοβάνι Πασερίνι, ο Λιβανέζος Αλαν Γκεάμ και ο Έλληνας Φίλιππος Χρονόπουλος θα μετάσχουν επίσης σε επιδείξεις.

Επιπλέον θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "Αναζητώντας γυναίκες σεφ" στις 21 Μαΐου λίγο πριν την προβολή του στις αίθουσες στις 5 Ιουλίου. Έχοντας ήδη καθιερωθεί στην πόλη το τρίτο γαστρονομικό φεστιβάλ περιμένει περισσότερους από 30.000 επισκέπτες -πέρυσι, το δεύτερο χρόνο διοργάνωσής του, το φεστιβάλ προσήλκυσε 27.000 επισκέπτες.

Οι σεφ θα ετοιμάσουν περισσότερα από 70 πιάτα ειδικά για το φεστιβάλ. Αυτό είναι το πλήρες cast της γιορτής της γεύσης: Guy Savoy (Restaurant Guy Savoy), Thierry Marx (Mandarin Oriental, Paris), Frédéric Anton (Le Pré Catelan), Romain Meder (Alain Ducasse at the Plaza Athénée), Stéphanie Le Quellec (La Scène at the Prince de Galles), Nicolas Beaumann (Maison Rostang), Juan Arbelaez (Nubé at the Hôtel Marignan), Kei Kobayashi (Kei), Pierre Sang Boyer (Restaurants Pierre Sang), Julia Sedefdjian (Les Fables de la Fontaine), Sylvestre Wahid (Thoumieux), Yoshitaka Takayanagi (L’Agapé), Tomy Gousset (Tomy & Co), Grégory Marchand (Frenchie), Amandine Chaignot (Rosewood London), William Ledeuil (Ze Kitchen Galerie), Jean-Baptise Lavergne (La Table du 11), Guy Krenzer (Maison Lenôtre) και Christophe Adam (L’Éclair de Génie).

Το concept "Taste Of" ξεκίνησε στο Λονδίνο το 2004 πριν ταξιδέψει στο Σίδνεϊ, το Δουβλίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ και το Μιλάνο.