ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Χάρι: Η θυελλώδης υποδοχή του στο Σίδνεϊ για τους τραυματίες πολέμου

Πρίγκιπας Χάρι: Η θυελλώδης υποδοχή του στο Σίδνεϊ για τους τραυματίες πολέμου

Ξεκίνησε την εβδομάδα πολεμώντας κατά του HIV και συνεχίζει προωθώντας τους δίκούς του αγώνες "Invictus Games". O πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε το Σίδνεϊ σήμερα και βρέθηκε αντιμέτωπος με καταιγίδες αλλά και πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στη δημοφιλή τουριστική αποβάθρα Circular Quay για να χαιρετήσει τον βρετανό γαλαζοαίματο και ακτιβιστή.

Ο 33χρονος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ έφθασε στην Αυστραλία αργά χθες για να προωθήσει στο Σίδνεϊ τους "Invictus Games", αγώνες στους οποίους αναμετρώνται πρώην στρατιώτες και στρατιωτικοί από όλο τον κόσμο που τραυματίστηκαν στα πεδία των μαχών και έμειναν ανάπηροι. Η πόλη θα φιλοξενήσει τους αγώνες τον Οκτώβριο του 2018.

"Θα ήθελα να αρχίσω μεταφέροντας τις σκέψεις μου σε όσους επλήγησαν από την επίθεση του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου. Οι Αυστραλοί αντιπροσωπεύουν σημαντική συνιστώσα --γεμάτη από ζωή-- του κοινωνικού ιστού του Λονδίνου, την οποία θυμόμαστε σε ευτυχισμένες αλλά και δύσκολες στιγμές. Είμαστε με όλη την καρδιά μας κοντά στα θύματα, τους φίλους τους, την οικογένειά τους. Άνθρωποι υπέστησαν τραυματισμούς που θα άλλαζαν τη ζωή τους εξαιτίας μιας βόμβας στο Μάντσεστερ τον περασμένο μήνα, βετεράνοι τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων μελών της ομάδας Invictus (ανίκητος, στα λατινικά) εξέφρασαν αμέσως την υποστήριξή τους στα θύματα και πρότειναν τη βοήθειά τους" τόνισε.

Σε εναρκτήρια εκδήλωση στο Admiralty House στο Κιριμπίλι, ο μικρότερος γιoς της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνας και του πρίγκιπα Κάρολου μίλησε για την εμπειρία του στον πόλεμο, η οποία τον έκανε να δημιουργήσει τους αγώνες αυτούς, μια διοργάνωση για τη φροντίδα όσων τραυματίστηκαν την ώρα του καθήκοντος.

"Τον Φεβρουάριο του 2008, αναγκάστηκα να φύγω από το Αφγανιστάν, όπου υπηρετούσα ως αξιωματικός του βρετανικού στρατού, μέχρι η παρουσία μου στην πρώτη γραμμή του μετώπου να διαρρεύσει στον Τύπο".

Ο πρίγκιπας Χάρι είπε επίσης για μια εμπειρία που είχε όταν, επιστρέφοντας από αποστολή στο Αφγανιστάν, το αεροπλάνο μετέφερε το φέρετρο ενός δανού στρατιώτη, μαζί με ακόμη τρεις σακατεμένους στρατιώτες που είχαν τεθεί σε τεχνητό κώμα.

"Οι θυσίες που ζητούμε να κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες μας μου θύμισαν εκείνες τις στιγμές", δήλωσε. "Ο αθλητισμός είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Ο αθλητισμός κάνει αυτά τα αγόρια και τα κορίτσια να ξαναχτίσουν τη ζωή τους".

Ο Χάρι, ο οποίος είναι ο ανάδοχος αυτών των αγώνων, δήλωσε ότι οι "Invictus Games δείχνουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί η αντιξοότητα και ότι το αδύνατο γίνεται δυνατό με τη δύναμη της θέλησης".

Ο πρίγκιπας μιλούσε την ώρα που η Καμπέρα ανακοίνωνε ότι δύο Αυστραλοί ήταν ανάμεσα στους επτά νεκρούς στο Λονδίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ