ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Social media & πολιτική: Οι εικονογραφήσεις του Andrea Ucini προβληματίζουν

Social media & πολιτική: Οι εικονογραφήσεις του Andrea Ucini προβληματίζουν

"Η δουλειά μου ως εικονογράφος είναι ως επί το πλείστον εννοιολογική, και προσπαθώ να δημιουργήσω μια μεταφορά μιας έννοιας χωρίς πολλή χρήση σουρεαλιστικών στοιχείων" λέει ο Αντρέα Ουτσίνι (Andrea Ucini), ένας αυτοδίδακτος εικονογράφος που μπορεί να αποφοίτησε από τη Μουσική Ακαδημία της Φλωρεντίας, με σπουδές στη σύνθεση και το πιάνο ωστόσο αφέθηκε στη γοητεία των εικαστικών τεχνών.

Με έδρα του τη Δανία ο Ουτσίνι επιδίδεται στην "εννοιολογική" όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει τέχνη του αποκαλύπτοντας κρυφούς – ή κρυμμένους – κόσμους.

Η μουσική ήταν η πρώτη μου πηγή σε μια νέα μορφή έκφρασης, και το σχέδιο ήταν μια βαθύτερη έρευνα για να ανακαλύψω τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποκωδικοποιηθεί μια έννοια ή ένα συναίσθημα" εξηγεί. "Η εικονογράφηση και η μουσική είναι δυο πάθη που με συντροφεύουν σε όλη τη ζωή μου, και αυτό αγαπώ να κάνω" υπογραμμίζει.

Ο Ουτσίνι συνθέτει και παίζει πολλά μουσικά όργανα. Υπογραμμίζει την επιρροή της μουσικής στα σχέδια του, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά, όπως το Wired, το Scientific American, το Entrepreneur Magazine.

"Αυτή η συγκεκριμένη σειρά έργων είναι για την κοινωνία μας, και καλύπτονται σχεδόν όλα τα θέματα, από την τεχνολογία μέχρι το lifestyle και τη σφαίρα της πολιτικής" προσθέτει.

Ανακαλύψτε τη σημειολογία πίσω από τις γραμμές και την παλέτα του στη gallery αλλά και την ιστοσελίδα του andreaucini.jimdo.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ