Τα σύμβολα της ζωής και του έργου του σπουδαίου Στάνλεϊ Κιούμπρικ δημοπρατήθηκαν στην Ιταλία με τους πλειοδότες να καταθέτουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τα αναμνηστικά ενός από τους κορυφαίους κινηματογραφιστές του 20ού αιώνα.

"Η σημαντικότερη συλλογή που σχετίζεται με τη ζωή και το έργο του Κιούμπρικ που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία" έφεραν στον οίκο δημοπρασιών περίπου 90.000 ευρώ ($ 112.000).

Την δημοπρασία διεξήγαγε ο πρώην βοηθός και για χρόνια φίλος του σκηνοθέτη, Εμίλιο Ντ'Αλεσάντρο.

Την επίσημη λίστα της δημοπρασίας δημοσίευσε ο ιταλικός ιστότοπος Aste Bolaffi. Η λίστα της δημοπρασίας περιελάμβανε αντικείμενα όπως το σακάκι που φορούσε ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία Η Λάμψη.
Το σακάκι σχεδιάστηκε από την βραβευμένη με Όσκαρ, Μιλένα Κανονέρο, πάνω σε μία ιδέα του Τζακ Νίκολσον.

Η σχεδιάστρια δημιούργησε αρκετά αντίγραφα από το σακάκι για τα γυρίσματα της ταινίας. Σύμφωνα όμως με τον κατάλογο το σακάκι που δημοπρατήθηκε είναι αυτό που φορούσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Οι λάτρεις της Λάμψης είχαν όμως τη δυνατότητα να αποκτήσουν και μία σπάνια κόπια της ταινίας τρόμου, η οποία περιελάμβανε μία σκηνή που κόπηκε στο μοντάζ και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Άλλα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ήταν διαφημιστικές αφίσες για την ταινία Το Κουρδιστό Πορτοκάλι, η κλακέτα που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας Μάτια Ερμητικά Κλειστά καθώς και τσάντες ταξιδιού που χρησιμοποιούσε ο Κιούμπρικ στα ταξίδια του.