ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τήνος: η τέχνη της φωτογραφίας ανοίγει φτερά στην Καρδιανή

Τήνος: η τέχνη της φωτογραφίας ανοίγει φτερά στην Καρδιανή

Το Pelias Life in Balance, ένα ολιστικό κέντρο Αναψυχής που φιλοξενεί μεταξύ άλλων και δράσεις καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, φέρνει την τέχνη της φωτογραφίας στο γραφικό κυκλαδίτικο χωριό της Τήνου, την Καρδιανή.

Η έκθεση φωτογραφίας διοργανώθηκε από τον Θανάση Σκουλουδάκη, καθηγητή της τέχνης του βλέμματος με μια ομάδα εκπαιδευόμενων, που παρακολούθησαν σεμινάρια φωτογραφίας τα τελευταία 2 έτη με εισηγητή τον ίδιο στο νησί της Τήνου που αναδεικνύεται σε ένα θέρετρο που αποθεώνει τον πολιτισμό.

Οι Αγνή Δελλατόλα, Μαρίνα Μαρκουΐζου, Ρίτα Φιλιππούση και Γεωργία Φόνσου αποτύπωσαν με τον φωτογραφικό τους φακό εικόνες από το παραδοσιακό χωριό Καρδιανή της Τήνου. Παράλληλα με την έκθεση ενήλικες και παιδιά έχουν δυνατότητα να μάθουν την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από δύο σεμινάρια Φωτογραφίας με καθοδηγητή τον Σκουλουδάκη. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν την φωτογραφία, ανεξαρτήτως επιπέδου γνώσεων, κανόνες και τεχνικές λεπτομέρειες για τη σωστή φωτογράφηση και την επεξεργασία εικόνας.

Η έκθεση φωτογραφίας "Με το Μάτι στην Καρδιά(νη)" διαρκεί καθημερινά από 29 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου από τις 19.00 – 22.00 με είσοδο ελεύθερη.

Ο Θανάσης Σκουλουδάκης έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Μήλου, και με άλλους χώρους διοργανώνοντας επιμορφωτικά σεμινάρια φωτογραφίας και εκπαιδεύοντας ομάδες (μαθητών και ενηλίκων). Έχει επιμεληθεί ως εκπαιδευτής και εισηγητής σεμιναρίων φωτογραφικές εκθέσεις και εκδόσεις λευκωμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια που θα λάβουν χώρα στις 30 και 31 Ιουλίου εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ