ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Λάρισα αγαπά τον Ένιο Μορικόνε και τον τιμά με μία τεράστια τοιχογραφία

Η Λάρισα αγαπά τον Ένιο Μορικόνε και τον τιμά με μία τεράστια τοιχογραφία
REUTERS/Giannis Floulis

Μία φορά και έναν καιρό… μία ελληνική πόλη «ερωτεύτηκε» τον φημισμένο Ιταλό συνθέτη Ένιο Μορικόνε και του αφιέρωσε μία τεράστια τοιχογραφία.

Αυτή η πόλη είναι η Λάρισα. Μερίδα πολιτών της έχει δημιουργήσει ένα φαν κλαμπ προς τιμήν του Ιταλού μαέστρου – ο οποίος καταξιώθηκε για τη μουσική που συνέθεσε για τις κλασικές ταινίες «Once Upon a Time in America», «The Good, the Bad and the Ugly» και «The Mission».

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων της Μουσικής του Ένιο Μορικόνε διοργανώνουν προβολές των ταινιών και των συναυλιών του σε γιγαντοοθόνες και αρχαιολογικούς χώρους, όπως σημειώνει το Reuters.

Η τελευταία τους δράση ήταν η δημιουργία μίας τοιχογραφίας σε ένα κτήριο πέντε ορόφων, σε απόσταση 1,000 χιλιομέτρων από την γενέτειρά του, τη Ρώμη.

«Είναι ξεκάθαρο, θέλαμε μία σαφή απεικόνιση του, έτσι ώστε να παραμείνει στην πόλη μας για πάντα. Υπέροχη (απεικόνιση), όπως εκείνος και ο μεγάλος όγκος της δουλειάς του», ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων ο Κωνσταντίνος Παπακώστας.

Ο κ. Παπακώστας παρακολούθησε μία ζωντανή εμφάνιση του Ένιο Μορικόνε στο Μιλάνο και εμπνεύστηκε τη δημιουργία του Συλλόγου του. Φρόντισε να γίνει γνωστή η ίδρυση του Συλλόγου και, μέχρι ώρας, έχει συγκεντρώσει 1.080 μέλη.

«Μου προκαλεί δέος και εκείνος και η μουσική του», τόνισε.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ένιο Μορικόνε κλείνει τα 90 έτη φέτος, όμως συνεχίζει, ακάθεκτος, να συνθέτει μουσική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ