ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θάτσερ εναντίον Θάτσερ. Mαίνεται ο πόλεμος των παιδιών της Σιδηράς Κυρίας

Θάτσερ εναντίον Θάτσερ. Mαίνεται ο πόλεμος των παιδιών της Σιδηράς Κυρίας
Photo by Jordan Mansfield/Getty Images/ Ideal Images

Δεν είναι κάτι νέο ότι τα παιδιά της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας δεν αντέχουν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Από τότε που ο Βρετανικός τύπος θυμάται τις ιστορίες τους ο Μαρκ Θάτσερ και η δίδυμη αδελφή του Κάρολ έχουν τρέφουν συναισθήματα μίσους ο ένας για τον άλλον, ανάλογα με αυτά που είχε η μητέρα τους για την κοινότητα των ανθρακωρύχων στα 80’s.

Τώρα, με αφορμή τη δημοπρασία των Christie’s όπου 400 προσωπικά αντικείμενα της μητέρας τους βγαίνουν στο σφυρί, μετά από πρωτοβουλία της 62χρονης κόρης της η διχόνοια στην οικογένεια επανήλθε ξανά στο προσκήνιο. Με τη δημοπρασία να πλησιάζει (ημερομηνία διεξαγωγής της είναι η 15η Δεκεμβρίου) και το ποσό του 1 εκατ. στερλινών να υπολογίζεται ότι θα φέρει στα ταμεία τα αδέλφια ακόνισαν τα ξίφη τους όπως ισχυρίζεται η Mail On Sunday.

Σε δημοπρασία βγάζουν τη Μάργκαρετ Θάτσερ οι απόγονοι της

Όταν η μητέρα τους πέθανε το 2013 σε ηλικία 87 ετών η περιουσία της μοιράστηκε και σήμερα η πρώην δημοσιογράφος και reality star Κάρολ Θάτσερ “ντροπιάζει την οικογένεια μετα καμώματα της”. O λόγος; Τα έσοδα θα πάνε μόνο σε αυτήν ενώ δεν έχει πάρει την άδεια από τον αδελφό της Μαρκ για να προχωρήσει σε μία κίνηση που για πολλούς μέσα στην οικογένεια θεωρείται προδοσία. Ο ίδιος φέρεται να τη χαρακτήρισε “αποκρουστική”.

“Για πρώτη φορά στη ζωή του ο Μαρκ είναι με την πλευρά των αγγέλων” σχολίασε ένας Τόρι που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του στην εφημερίδα. Η Κάρολ παίρνει την εκδίκηση της; “Πάντα ένοιωθα δεύτερη” είχε πει παλιότερα για την ελάχιστη σημασία που ένοιωθε ότι απολάμβανε μέσα στην Σιδηρά οικογένεια των Θάτσερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ