ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Drama Queens: Tζούλιαν Μουρ, Κίρα Νάιτλι & άλλες σταρ με άγριες καρδιές στο φακό

Drama Queens: Tζούλιαν Μουρ, Κίρα Νάιτλι & άλλες σταρ με άγριες καρδιές στο φακό

Φωτογραφικές ιστορίες αγάπης, απώλειας, ιστορίες για σχέσεις που τελειώνουν και για νέες αρχές αφηγούνται στο βιβλίο τους «The Endings: Photographic Stories of Love, Loss, Heartbreak, and Beginning Again» η φωτογράφος Κέιτλιν Κρόνεμπεργκ και η καλλιτεχνική διευθύντρια Τζέσικα Ένις.

Με κάποιες από τους πιο αγαπημένες ηθοποιούς να ποζάρουν στον φακό, οι φωτογραφίες αιχμαλωτίζουν γυναικείες φιγούρες σε στιγμές δοκιμασίας λόγω δυνατών συναισθηματικών μετασχηματισμών.

Οι φωτογραφίες αφηγούνται ιστορίες των Τζούλιαν Μουρ, Κίρα Νάιτλι, Τέσα Τόμσον, Νίνα Ντόμπρεβ, Ντάνιελ Μπρουκς, Άλισον Πιλ, συνολικά 28 χαρακτήρων είναι αφιερωμένες «στις γυναίκες με άγριες καρδιές και έφεση σε δράματα».

Κοινό στοιχείο σε όλες τις εικόνες είναι η συναισθηματική αναμέτρηση.

"Κάθε άνθρωπος έχει μια συναισθηματική απάντηση στο τέλος μιας σχέσης και δεν είναι πάντα αρνητική, δεν κλαίει πάντα. (Υπάρχει), ανακούφιση, ευφορία, απόγνωση- αυτά όλα τα βιώνετε, όταν μία σχέση φτάνει στο τέλος και θέλαμε να δείξουμε όλο το φάσμα και να δούμε αν μπορούμε να πούμε όλες αυτές τις ιστορίες", ανέφερε η Κρόνενμπεργκ, κόρη του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Στις εικόνες καταγράφονται το μούδιασμα, η οργή, αλλά και η ελπίδα και η κάθαρση.

Οικουμενικές εμπειρίες θλίψης

Όλα ξεκίνησαν με τις δύο φίλες την Κρόνενμπεργκ από το Τορόντο και την Ένις από τη Νέα Υόρκη να μοιράζονται τις ιστορίες τους από χωρισμούς και να ακούνε τις «οικουμενικές» εμπειρίες φίλων και συναδέλφων που βίωσαν τις ίδιες καταστάσεις, κυριεύτηκαν από το συναίσθημα όταν έχασαν την αγάπη.

«Καθώς εξερευνούσαμε το θέμα με την Τζες συνειδητοποιήσαμε πόσα συνδέουν τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάτε για την αλλόκοτη λήξη της σχέσης σας και να γνωρίσετε κάποιον και να σας πει: "Θεέ μου, είχα μια παρόμοια εμπειρία" και ξαφνικά διαπιστώνεται ότι έχετε κάτι κοινό» είπε η φωτογράφος.

Δεν υπάρχει κείμενο στο βιβλίο, ώστε το κοινό να ερμηνεύει τις φωτογραφίες με τον δικό του τρόπο. Μπορεί να αναγνωρίσουν στις εικόνες όσα έχουν βιώσει οι ίδιοι, τόνισε η Κρόνενμπεργκ υπογραμμίζοντας ότι θέλει το βιβλίο να προκαλεί τόσα πολλά συναισθήματα όσα και μία ταινία.

Η Πατρίτσια Κλάρκσον φωτογραφήθηκε στις σκιές μιας βιβλιοθήκης πανεπιστημιούπολης, η Σάρα Γκάντον να καίει στη μέση του δρόμου το κουτί με όλα τα αναμνηστικά μιας σχέσης και η Ελεανόρ Τόμλισον σε στάση λεωφορείου με βραδινό φόρεμα και βαλίτσα στο χέρι, η Τζούλιαν Μουρ πάνω σε ένα κρεβάτι να κλαίει.

Οι φωτογραφίσεις έγιναν στο Τορόντο, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Οι ηθοποιοί δεν πόζαραν, μπήκαν σε έναν ρόλο σε ιστορίες φανταστικές -εμπνευσμένες από την ίδια τη ζωή- και η φωτογράφος αιχμαλώτισε τη στιγμή που τις βιώνουν για μεταφέρει τα πιο ειλικρινή συναισθήματα σε ευάλωτες καταστάσεις.

Το βιβλίο «The Endings: Photographic Stories of Love, Loss, Heartbreak, and Beginning Again» εντάσσεται σε ένα πρότζεκτ διάρκειας επτά ετών, μία εξερεύνηση της θλίψης που προκαλεί το τέλος μιας σχέσης που αποτυπώθηκε επίσης σε μία ταινία μικρού μήκους.

Η έκδοση εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ