ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αντικείμενα με ιστορία»: Ένα Second Hand Shop στήνεται απόψε στην Κυψέλη για πολύ καλό σκοπό

«Αντικείμενα με ιστορία»: Ένα Second Hand Shop στήνεται απόψε στην Κυψέλη για πολύ καλό σκοπό

Η πρώτη εκδήλωση του Second Hand Shop με θέμα «Αντικείμενα με ιστορία, ιστορίες που θα συνεχιστούν, ιστορίες που μας ενώνουν…», θα γίνει σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στις 7:30μμ, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42).

Ο Συνεταιρισμός «Αρχιπέλαγος» μάς καλεί να μοιραστούμε μαζί του τις ιστορίες αγαπημένων μας αντικειμένων παραχωρώντας τα στο Second Hand Shop και στηρίζοντας θέσεις εργασίας ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Να ξεκλειδώσουμε ένα κομμάτι μνήμης, δίνοντας φωνή στις -κοινές- μας ιστορίες. Να οδηγήσουμε τους νέους πιθανούς ιδιοκτήτες του να φτιάξουν εικόνες από καθημερινές, παράξενες, φωτεινές ή σκοτεινές στιγμές μας με το αντικείμενο, που τώρα αποχωριζόμαστε παραχωρώντας το στο Second Hand Shop και στηρίζοντας θέσεις εργασίας ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Ηθοποιοί, συγγραφείς, ποιητές, συνθέτες και τραγουδιστές, σκηνοθέτες και δημοσιογράφοι και φυσικά όποιος άλλος ή όποια άλλη θέλει θα είναι εκεί για να προσφέρουν αντικείμενα και να αφηγηθούν τις ιστορίες τους.

Ο Συνεταιρισμός “Αρχιπέλαγος” είναι κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και στοχεύει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, μετανάστες / πρόσφυγες και άλλα κοινωνικά ευάλωτα άτομα. Είναι συνεταιρισμός ιδιωτικού δικαίου, με εμπορική ιδιότητα και μπορεί να αναπτύσσει οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας.

Ταυτόχρονα, είναι και «μονάδα ψυχικής υγείας» εποπτευόμενη από το Υπουργείο Υγείας, καθόσον με τη λειτουργία του συμβάλλει στη θεραπεία και την (κατά το δυνατόν) οικονομική αυτάρκεια των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ