ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι σπουδαστές της σχολής Juilliard παίζουν ένα διαφορετικό «Boléro» από τα σπίτια τους

Οι σπουδαστές της σχολής Juilliard παίζουν ένα διαφορετικό «Boléro» από τα σπίτια τους
YouTube

Μια διαφορετική εκτέλεση του διάσημου «Boléro» του Μορίς Ραβέλ χάρισαν στο διεθνές κοινό οι σπουδαστές του περίφημου Juilliard School της Νέας Υόρκης. Μια εκτέλεση προσαρμοσμένη στα δεδομένα της κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω του κορωνοϊού

Πρόκειται για μια ερμηνεία καραντίνας η οποία δημιουργήθηκε με τους συμμετέχοντες να παίζει ο καθένας από το σπίτι του. Ανάμεσά τους, θα βλέπουμε στο βίντεο και αρκετούς, διάσημους πλέον μουσικούς, απόφοιτους της σχολής, όπως οι Yo-Yo Ma, Laura Linney, Patti LuPone και ο εμβληματικός βιολονίστας Itzhak Perlman.

Το πασίγνωστο «Boléro» του Μορίς Ραβέλ είναι μια σύνθεση εξαιρετικά απαιτητικής συνεργασίας μεταξύ των ερμηνευτών του, καθώς το μελωδικό θέμα περνά από το ένα σόλο στο άλλο

Σε ένα εντυπωσιακό καινούργιο πρότζεκτ, δεκάδες σπουδαστές του περίφημου Juilliard School της Νέας Υόρκης -ο καθένας σε εκούσια καραντίνα στο σπίτι του- δίνουν μια κοινωνικά αποστασιοποιημένη ερμηνεία της κλασικής σύνθεσης. Κάτι καθόλου εύκολο, αλλά το αποτέλεσμα τούς δικαίωσε για την προσπάθειά τους και με το παραπάνω.

Σε ανακοίνωση για το πρότζεκτ, διευκρινίστηκε από το Juilliard School ότι τα εκατοντάδες βιντεοκλίπ που απαρτίζουν το τελικό αποτέλεσμα γυρίστηκαν χωριστά, και στη συνέχεια ακολούθησε το μοντάζ ώστε να δώσουν μια ενιαία οπτικο-ακουστική σύνθεση.

«Το «Boléro Juilliard», συναρμολογημένο από μια ομάδα καλλιτεχνών που όλοι εργάστηκαν από απομακρυσμένα μεταξύ τους μέρη, είναι εν μέρει αφήγηση, εν μέρει κολάζ. Πάνω απ’ όλα, είναι ένα συλλογικό εγχείρημα το οποίο αιχμαλωτίζει ένα στιγμιότυπο μιας συγκεκριμένης παγκόσμιας στιγμής, αλλά και τις δυνατότητες σύνδεσης σε έναν αβέβαιο κόσμο», γράφει η σχετική ανακοίνωση, που περιγράφει το τελικό βίντεο ως «ένα πολύπλοκο online παζλ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ