ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτοκίνητα-έργα τέχνης από διάσημους καλλιτέχνες απαιτούν τον θαυμασμό μας

Αυτοκίνητα-έργα τέχνης από διάσημους καλλιτέχνες απαιτούν τον θαυμασμό μας
CNN

Ο νονός της βρετανικής τέχνης της ποπ Πίτερ Μπλέικ (Peter Blake), συνεργάστηκε με τη Bentley Motors, για τη δημιουργία μιας μοναδικής έκδοσης του αυτοκινήτου Continental GT V8 S Convertible, το οποίο θα παρουσιαστεί σε έκθεση για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο θρυλικός καλλιτέχνης, που σχεδίασε το μανίκι για το όγδοο άλμπουμ των Beatles “Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band”, το 1967, δούλεψε στενά με το δυναμικό της αυτοβιομηχανίας Bentley, για να φέρουν ένα καινοτόμο δημιούργημα στη ζωή.

Το αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams στο Goodwood Festival of Speed στις 24 Ιουνίου και ταχρήματα θα δοθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση Care2Save.

"Είμαι περήφανος που εργάστηκα στη διαμόρφωση ενός τόσο όμορφου αυτοκινήτου. Δείχνω απεριόριστο σεβασμό στους ανθρώπους που εργάστηκαν και έφεραν στη ζωή το σχέδιό μου και βγήκε αυτό το αξιολάτρευτο αποτέλεσμα", αναφέρει ο καλλιτέχνης στο CNN.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, άμεσα αναγνωρίσιμο ως ένα εμπορικό σήμα της Blake, είναι μια κόκκινη καρδιά πάνω σε κίτρινο μοτίβο στο καπό του αυτοκινήτου. Το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι μπλε, το κάτω μέρος του είναι πράσινο ενώ μια φούξια λεπτομέρεια διακρίνεται στη μπροστινή της όψη.

Στο εσωτερικό του, κάθε θέση έχει διαφορετικό χρώμα. Πράσινο, μπλε, κόκκινο και μαύρο. Τα ίδια χρώματα κοσμούν και τους τροχούς του αυτοκινήτου.

Η υπογραφή του Μπλέικ, ενσωματώνεται πάνω στο ταμπλό και είναι κεντημένο στις τέσσερις κεφαλές των καθισμάτων. Υπάρχει επίσης ένα διακριτικό σύμβολο, "Νο 1 από 1".

Ένα τελευταίο χαρακτηριστικό, είναι ότι η playlist αποτελείται αποκλειστικά από αγαπημένα κομμάτια του καλλιτέχνη. Κάτι μας λέει ότι είναι γεμάτη από επιτυχίες των Beatles.

What happens when legendary artists turn their brushes to cars? By Gareth Herincx

ΔΗΜΟΦΙΛΗ