ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσεία & αρχαιολογικοί χώροι: Αύξηση εσόδων και διευρυμένο ωράριο

Μουσεία & αρχαιολογικοί χώροι: Αύξηση εσόδων και διευρυμένο ωράριο

Με διάθεση να υποδεχθούν το καλοκαίρι αλλά και να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση στα σπάνια διαμάντια του ελληνικού πολιτισμού, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ανακοίνωσαν διευρυμένο ωράριο κατά τη θερινή περίοδο 2017.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες το Υπουργείο, μετά την διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού και στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι, κατάφερε να εξασφαλίσει ότι για το 2017 θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο 85 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, αριθμός μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2016 (77) και κατά πολύ μεγαλύτερος από τα περασμένα έτη.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης, το Ολυμπιείο,το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο των Δελφών, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ολυμπίας, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Κνωσού, της Φαιστού και της Γόρτυνας, ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο της Πέλλας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το Φρούριο του Ρίου, η Σπιναλόγκα και πολλοί ακόμα αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία περιμένουν τους επισκέπτες από τις 8:00 μέχρι και τις 20:00 και από την ημερομηνία που αναφέρεται στον σχετικό κατάλογο.

Αύξηση εσόδων

ACRO

Αύξηση 32,1% καταγράφηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου αυξήθηκαν κατά 23,2% και οι εισπράξεις 31,3%.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2016 σημειώθηκε αύξηση 1,6% στους επισκέπτες των μουσείων, καθώς και αύξηση 34,5% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και 8,6% στις εισπράξεις.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε τον Δεκέμβριο 2016 αύξηση των επισκεπτών κατά 28,7%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε αύξηση 12% και οι εισπράξεις αύξηση 59,9%.

Στο σύνολο του 2016, καταγράφηκε μείωση των επισκεπτών κατά 7,3% και αντίθετα αύξηση 21,9% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου και αύξηση 67% των εισπράξεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ