ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο» στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (trailer)

«Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο» στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (trailer)

Μία νέα πολυβραβευμένη πλανηταριακή παράσταση για παιδιά με τίτλο «Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας» εντάσσει το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου στο φετινό πρόγραμμά του.

Η επίσημη παρουσίαση της παράστασης θα γίνει την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου με δύο προβολές (18:30 και 19:30), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα θα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου, από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως δύο δελτία εισόδου, ενώ θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση.

Η παράσταση διαρκεί 30 λεπτά και προτείνεται για παιδιά πέντε ετών και άνω. Είναι μία παραγωγή του γαλλικού Πλανηταρίου του Σεντ-Ετιέν (2015). Tους ήρωες της παράστασης «ντύνουν» με τις φωνές τους οι ηθοποιοί Θανάσης Κουρλαμπάς και Φοίβος Ριμένας, η προσαρμογή-σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Μαρίας Ζερβού και η διεύθυνση παραγωγής του Μάνου Κιτσώνα.

montage polaris 42799

Στην ταινία ο Τζέιμς Χειμέριος, ένας ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο, και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ένας φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής. Γίνονται φίλοι, συζητούν για τις πατρίδες τους, παρατηρούν τα αστέρια και αναρωτιούνται γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης. Προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο, χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο. Κάπως έτσι, βρίσκονται να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί ως τον Άρη και τον Κρόνο για να βρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ