ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι κινηματογραφικές ταινίες που «προέβλεψαν» την καταστροφή του Αμαζονίου

Οι κινηματογραφικές ταινίες που «προέβλεψαν» την καταστροφή του Αμαζονίου
IMDb

Ο Αμαζόνιος δεν φλέγεται, δεν πεθαίνει τους τελευταίους μήνες. Η απερήμωση, το ξεπάστρεμα του μεγαλύτερου δάσους του κόσμου έχει μεγάλη ιστορία, μεγάλο βάθος και δυστυχώς, μεγάλο μέλλον.

Ο Αμαζόνιος δεν πεθαίνει τους τελευταίους μήνες. Η απερήμωση, το ξεπάστρεμα του μεγαλύτερου δάσους του κόσμου έχει μεγάλη ιστορία, μεγάλο βάθος και δυστυχώς, μεγάλο μέλλον.

Αυτό το έγκλημα κατά του πλανήτη, που έχει ξεκινήσει πριν δεκαετίες, το έχει καταλάβει εδώ και πολύ καιρό το κινηματογραφικό σύμπαν.

Υπήρξαν ταινίες που κατάφεραν να αναδείξουν το μεγαλείο της φύσης του Αμαζονίου, τους κινδύνους που διατρέχει και το αλόγιστο τρόπο με το οποίο συμπεριφέρονται όλοι αυτοί που θέλουν να κάνουν το «βροχοδάσος» ένα Ελντοράντο για μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ γράφει για μία εξάδα τουλάχιστον ενδιαφερουσών ταινιών, που είχαν στο επίκεντρό τους τον Αμαζόνιο και που συνάμα έστειλαν το μήνυμα ότι αυτό το δάσος και οι άνθρωποί του πρέπει να σωθούν. Ότι είναι υποχρέωση όλων να συνεισφέρουν για τη διάσωσή του και όχι μόνο της Βραζιλίας ή των άλλων γειτονικών χωρών που έχουν την τύχη να διαθέτουν μέρος του δάσους.

Δείτε τις ταινίες στη gallery του CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ