ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Danny Clinch γράφει την ιστορία των Grammys μια λήψη τη φορά

Ο Danny Clinch γράφει την ιστορία των Grammys μια λήψη τη φορά

Θεωρείται ένας από τους μάστορες του βλέμματος, με την ικανότητα του να παγιδεύει με το διάφραγμα του το συναίσθημα της νίκης μετά από τη βράβευση των Grammys. Ο Danny Clinch έχει φωτογραφήσει τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες σε στιγμές γεμάτες έκφραση, στα παρασκήνια των εμβληματικών μουσικών βραβείων.

Από το 2003 ο Νεουορκέζος Clinch φωτογραφίζει τους καλλιτέχνες που ορίζουν τη μουσική βιομηχανία. Από την Katy Perry στη Beyoncé και από τον Τόνι Μπένετ στους Foo Fighters ο Danny Clinch είναι αντιμέτωπος με μια πρόκληση μετά τη λήξη της τελετής απονομής.

“Το να έχεις στη διάθεση σου από 30 δευτερόλεπτα μέχρι το πολύ 5 λεπτά για να απαθανατίσεις έναν άνθρωπο σε ένα πορτρέτο που μπορεί να αντέξει στο χρόνο είναι πρόκληση” λέει.

Επηρεασμένος από τη δουλειά του συγκλονιστικού Irving Penn, Worlds in a Small Room ο Clinch ξεκίνησε να μας χαρίζει στιγμιότυπα της μουσικής βιομηχανίας από το 1996 όταν και τα κακά, λευκά παιδιά της ραπ, οι Beastie Boys του ζήτησαν να είναι ο φωτογράφος τους στις εκδηλώσεις τους για το Θιβέτ, Tibetan Freedom Concerts.

“Έχεις στήσει τα φώτα σου, έχεις κάνει την προετοιμασία σου αλλά όταν δεις αυτά τα πορτρέτα θα διακρίνεις στο βλέμμα των θεμάτων την παρουσία τους” λέει, σχολιάζοντας την αδυναμία πολλών φωτογράφων σήμερα να δημιουργήσουν εικόνες που έχουν ψυχή.

Οι δουλειές του Danny Clinch έχουν εκδοθεί σε δύο βιβλία, τα Still Moving και Discovery Inn.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ