ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Τζένιφερ Λόρενς καλεί τους νέους σε επανάσταση

H Τζένιφερ Λόρενς καλεί τους νέους σε επανάσταση

Η ταινία της "Passengers" έχει διχάσει τους κριτικούς. Το ίδιο και η ανοιχτή επιστολή της που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα όπου και κάλεσε τους νέους να εκφράζονται και να μην φοβούνται. Όμως, όταν στις 9 Νοεμβρίου η Τζένιφερ Λόρενς έγραψε και δημοσίευσε ένα ανοικτό και ειλικρινές κείμενο καλώντας σε μια δίκαιη κοινωνία ως άλλη Κάτνις ΄Εβερντιν δεν περίμενε ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America του αμερικανικού δικτύου ABC, η 26χρονη σταρ ξεκαθάρισε ότι όταν απευθύνθηκε στους νέους για το δικαίωμα τους να εκφράζονται ελεύθερα, δεν το έκανε για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους.

"Δεν απευθυνόμουν αποκλειστικά στους ανθρώπους που ψήφισαν μόνο τη Χίλαρι (Κλίντον). Ήθελα απλώς να μιλήσω για τη διαίρεση. Για οποιονδήποτε προεδρικό υποψήφιο, αριστερό ή δεξιό, το να είναι πολύ ακραίος είναι τρομακτικό", είπε η Λόρενς όταν ο παρουσιαστής Μάικλ Στράχαν τη ρώτησε για την απόφασή της να μιλήσει μετά τις εκλογές.

Ήμουν η σταρ του Hunger Games, συνεπώς είχα πολλά 12χρονα και 11χρονα (που ήταν το κοινό μου), που ξέρω ότι με εκτιμούν, ξέρω ότι με ακούν και με παρακολουθούν. Όταν έγιναν οι εκλογές, δεν μπορούσα να βοηθήσω αλλά σκεφτόμουν αυτά τα κορίτσια που είναι τώρα 18 ετών", πρόσθεσε η Λόρενς αναφερόμενη στους λάτρεις του Hunger Games, της διασκευής για τον κινηματογράφο της ομώνυμης μυθιστορηματικής τριλογίας της Σούζαν Κόλις, οι οποίοι μεγάλωσαν μαζί με την πρωταγωνίστριά της.

Για την Λόρενς είναι σημαντικό να μη φoβάσαι να διεκδικήσεις αυτό που πιστεύεις για σωστό. Το μήνυμά της είναι ευρύτερο, ξεπερνά την όποια κομματική πολιτική και απευθύνεται σε όσους έχουν φωνή και πείσμα για ένα μέλλον μακριά από τους δυστοπικούς "Αγώνες Πείνας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ