ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

40 χρόνια Star Wars: Το Vanity Fair αποτίει φόρο τιμής με τη Λέϊα

40 χρόνια Star Wars: Το Vanity Fair αποτίει φόρο τιμής με τη Λέϊα

Ήταν 25 Μαΐου του 1977, ήταν αυτή η μέρα σαράντα χρόνια πριν όταν άνοιξε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία "Star Wars". Η εποποιία του Πολέμου Των Άστρων ξεκίνησε δειλά για να κάνει τον Τζορτζ Λούκας τον μεγάλο υπεργαλαξιακό παραμυθά και να κληροδοτήσει στην ποπ κουλτούρα ένα σύμπαν γεμάτο ηρωϊσμό και σκοτεινή δύναμη.

Από το πρώτο επεισόδιο μέχρι σήμερα το franchise έχει γεμίσει με ταινίες, spinoffs, βιβλία και λοιπά memorabilia που αντέχουν στο χρόνο.

Star Wars Day: Επετειακοί εορτασμοί για τον 40ετη Πόλεμο των Άστρων

Το πρώτο Star Wars έκανε πρεμιέρα στις 25 Μαΐου 1977 σε μόλις 32 κινηματογράφους των ΗΠΑ. Η ταινία σύστησε και καθιέρωσε τους Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ και Κάρι Φίσερ στη βιομηχανία του θεάματος.

Τιμώντας τη σημαντική επέτειο το Vanity Fair κυκλοφόρησε με τέσσερα εξώφυλλα με το cast του νέου κινηματογραφικού κεφαλαίου της σειράς επιστημονικής φαντασίας με τίτλο "The Last Jedi". Είναι και το τελευταίο εξώφυλλο της Κάρι Φίσερ η οποία πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου του 2016 σε ηλικία 60 ετών παραμένοντας για πάντα μια Λέια στις καρδιές των fan.

Περισσότερα εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ