ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παγκόσμια Hμέρα Ζώων: Τα πιο αστεία κατοικίδια της χρονιάς διεκδικούν τα δικαιώματα τους

Παγκόσμια Hμέρα Ζώων: Τα πιο αστεία κατοικίδια της χρονιάς διεκδικούν τα δικαιώματα τους

Σαν σήμερα το 1931 περιβαλλοντιστές στη Φλωρεντία αποφάσισαν να καθιερώσουν την 4η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Ήταν ο τρόπος του να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τους φίλους μας τα ζώα, τα υπό εξαφάνιση ζώα και αυτά που ακόμη ανακαλύπτονται στον μικρό, γαλάζιο πλανήτη μας.

Η 4η Οκτωβρίου συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος. Στο Άρθρο 1 της Διεθνούς Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978) αναφέρεται ότι "όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης".

Ελπίζοντας ότι ο άνθρωπος θα δείξει το σεβασμό που απαιτεί το φυσικό βασίλειο σας παρουσιάζουμε τις βραβευμένες συμμετοχές στον διασκεδαστικότερο φωτογραφικό διαγωνισμό αφιερωμένο στα κατοικίδια ζώα.

Η περίοδος υποβολής συμμετοχών στον ετήσιο διαγωνισμό Comedy Wildlife Photography Awards έκλεισε και οι φωτογράφοι, ερασιτέχνες και μη, διαγωνίζονται στις κατηγορίες: The Creatures of the Land Category, the Kenya Airways Creatures in the Air Category, the One Vision Imaging Junior Category, the Amazing Internet Portfolio Category, Underwater Category & Alex Walker Serian’s Video Clip Category.

Δείτε τους νικητές των Comedy Wildlife Photography Awards 2016 εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ