ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπενίσιο Ντελ Τόρο: μαζί με την Κέιτ Μπλάνσετ προεδρεύει στις Κάννες

Μπενίσιο Ντελ Τόρο: μαζί με την Κέιτ Μπλάνσετ προεδρεύει στις Κάννες

Ο Αμερικανοϊσπανός ηθοποιός Μπενίσιο Ντελ Τόρο διαδέχεται την Ούμα Θέρμαν στην προεδρία της κριτικής επιτροπής στο τμήμα "Ένα κάποιο βλέμμα" της επίσημης επιλογής του Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο επιστρέφει στις Κάννες μετά το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ ττου 2008 για τον ρόλο του ως Τσε Γκεβάρα στο δίπτυχο του Στίβεν Σόντερμπεργκ "Τσε".

Ο 51χρονος ηθοποιός, που έχει τιμηθεί με Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου για το Traffic το 2001, έχει διακριθεί επίσης στις ταινίες Συνήθεις ύποπτοι (1995), Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας (1998), Η Αρπαχτή (2000), Αμαρτωλή πόλη (2005) και, πιο πρόσφατα, στις ταινίες Χαμένος παράδεισος (2014) και Sicario: Ο εκτελεστής.

Κάννες: λένε ναι στην Κέιτ Μπλάνσετ και απαγορεύουν την επιδημία των selfies

Το τμήμα Ένα κάποιο βλέμμα θα προτείνει φέτος "περίπου είκοσι μοναδικά και πρωτότυπα έργα τόσο όσον αφορά τις προθέσεις όσο και την αισθητική τους" σύμφωνα με τους διοργανωτές του φεστιβάλ.

Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Χρυσού Φοίνικα το 2010, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Τιμ Μπάρτον και όπου βραβεύτηκε ο Ταϊλανδός Απιτσατπόνγκ Βεερασεθάκουλ για το "Uncle Boonmee".

Η κριτική επιτροπή που προέδρευσε η Θέρμαν το 2017 επιβράβευσε τους δημιουργούς Μοχαμάντ Ρασουλόφ, Τζασμίν Τρίνκα, Ματιέ Αμαλρίκ, Τέιλορ Σέρινταν και Μισέλ Φράνκο.

Κάννες 2017: Σε Λάνθιμο & Φιλίππου το Βραβείο Σεναρίου του Φεστιβάλ

Το διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από την Τρίτη 8 έως το Σάββατο 19 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ