ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πικέ-Σακίρα: Δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν το χωρισμό τους - Πώς ξεκίνησε η ιστορία τους

Πικέ-Σακίρα: Δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν το χωρισμό τους - Πώς ξεκίνησε η ιστορία τους

Η διαβολοβδομάδα για τον Ζεράρ Πικέ (Gerard Pique) συνεχίζεται. Δημοσιεύματα στην Ισπανία και την Κολομβία επιμένουν ότι το ζευγάρι του άσσου της Μπαρτσελόνα και της Λατίνας βασίλισσας της latin pop Σακίρα (Shakira) δεν είναι πλέον μαζί.

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα φέρεται να τελείωσε τη σχέση του με τη σύντροφο του σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της ισπανικής ιστοσελίδας Cotilleo. Τον ίδιο επίλογο επιβεβαιώνουν πολλές ιστοσελίδες στην Κολομβία, χώρα καταγωγής της Σακίρα, που επισημαίνουν ότι η πρωταγωνίστρια των charts "έχει παραδεχθεί το φινάλε".

Το νέο του χωρισμού είναι ένα ακόμη χτύπημα στoν Πικέ που ζει μια από τις πλέον δύσκολες εβδομάδες στην ζωή και την καριέρα του.

Ο Πικέ μπορεί να εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, ότι είναι τιμή του να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα, όμως δεν "έσβησε" τη φωτιά μετά το δημοψήφισμα στην Καταλονία. Οπαδοί αποδοκίμασαν και την Πέμπτη τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα στο Αλικάντε.

SHA

"Δεν είναι ωραίο να είναι εναντίον σου οι οπαδοί. Δέχθηκα προσβολές και ύβρεις και αυτό δεν μου αρέσει. Είναι μια πρόκληση για εμένα. Θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ, κυρίως στο γήπεδο. Τώρα στόχος είναι να προκριθούμε. Είναι αδύνατον κάποιος να αμφισβητήσει την προσήλωσή μου στην εθνική ομάδα. Είναι οικογένειά μου. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζω. Είμαι υπερήφανος για την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Θέλω να πω στους φιλάθλους να μην αμφισβητούν την αφοσίωσή μου" απάντησε ο ίδιος που ωστόσο δεν δηλώνει μετανιωμένος για όσα είπε με αφορμή το δημοψήφισμα που έφερε εμφύλιο στη χώρα.

"Δεν μετανιώνω διότι είπα αυτό που αισθάνομαι. Δεν γίνεται όλοι να σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Άποψή μου ήταν ότι ο κόσμος πρέπει να είναι ελεύθερος να ψηφίσει, αντιλαμβάνομαι και δέχομαι ότι κάποιοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά και ένας άνθρωπος που έχω πολιτική άποψη. Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται να την εκφράζω. Δεν μπορώ να εκφραστώ; Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να το κάνουν. Είναι σεβαστό. Καταλαβαίνω ότι οι υπόλοιποι παίκτες έχουν κουραστεί να συζητούν συνέχεια για μένα" πρόσθεσε αν και απέφυγε με μαεστρία να απαντήσει δημόσια εάν είναι ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

"Είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, αλλά δεν θα απαντήσω. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε παγκόσμια σύμβολα και δεν θέλω να τοποθετηθώ. Θα πω, όμως κάτι. Στην Ισπανία υπάρχει ένα πρόβλημα, με απόψεις και σκέψεις εξαιρετικά ακραίες και ο μοναδικός τρόπος για να το επιλύσουμε είναι ο διάλογος. Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ ή τι θέλω εγώ. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να εργαστούν για να λύσουν το πρόβλημα. Tα παιδιά μου έχουν ρίζες από Καταλονία, Ισπανία, Κολομβία και Λίβανο. Δεν έχει να κάνει με τις χώρες. Η Ισπανία δίχως την Καταλονία σημαίνει αποδυνάμωση της χώρας" τόνισε.

Shakira Family Photos Instagram

Πικέ και Σακίρα έκαναν την τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση τους στον "γάμο του αιώνα" τον Ιούλιο -την τελετή γάμου του Αργεντίνου star της μπάλας Λίονελ Μέσι με την Αντονέλα Ροκούτσο στη φτωχική πόλη του Ροσάριο.

Σακίρα και Πικέ έχουν αποκτήσει δύο παιδιά -Μιλάν και Σάσα (4 & 2) ετών αντίστοιχα. To τέλος στη σχέση τους δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ωστόσο ακόμη και το Sports Illustrated αναπαράγει την είδηση.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Η αρχή έγινε με ένα απλό sms το 2010 πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, όπως αποκάλυψε ο Πικέ μιλώντας στον Καταλανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3.

Η πρώτη φορά που συνάντησα τη Σακίρα ήταν στη Μαδρίτη όταν γύριζε το βίντεοκλιπ του Waka Waka πριν από το Μουντιάλ του 2010 και της ζήτησα το κινητό της. Έφτασε στη Νότια Αφρική πριν από την εθνική ομάδα της Ισπανίας επειδή τραγουδούσε στην τελετή έναρξης. Της έστειλα ένα μήνυμα στο κινητό να τη ρωτήσω πώς ήταν ο καιρός εκεί γιατί θα φτάναμε σε λίγες ημέρες. Ήταν μια απλή ερώτηση για να αρχίσει μια συζήτηση και συνήθως παίρνεις απάντηση τύπου... κάνει κρύο, φέρε παλτό! Αλλά εκείνη έγραψε ολόκληρη παράγραφο αναλύοντας τι καιρό κάνει την κάθε ώρα της ημέρας! Σκέφτηκα, Χριστέ μου, αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Μπορώ να πω ότι αυτές οι λεπτομέρειες που έγραψε ήταν που με τράβηξαν. Αρχίσαμε να στέλνουμε μηνύματα καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Αλλά η μόνη ευκαιρία να την ξαναδώ ήταν στον τελικό. Θα τραγουδούσε και στην τελετή λήξης.Της είπα λοιπόν σε μήνυμα πως αν είναι να φτάσω μέχρι τον τελικό για να σε ξαναδώ θα το κάνω. Κι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που βρεθήκαμε. Αμέσως μετά τον τελικό, όταν και η Ισπανία κατέκτησε το Μουντιάλ!"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ