ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Με έκανε να νιώσω πόρνη»: H Παζ ντε λα Χουέρτα καταγγέλει διπλό βιασμό από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

«Με έκανε να νιώσω πόρνη»: H Παζ ντε λα Χουέρτα καταγγέλει διπλό βιασμό από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

"Θα είναι αυτή η νομική αποκαθήλωση του Χάρβεϊ;" αναρωτιέται ο αμερικανικός τύπος μετά τις πρόσφατες καταγγελίες δύο βιασμών εις βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν από τη νεοϋορκέζα ηθοποιό Παζ ντε λα Χουέρτα στις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης.

"Έχουμε μια συγκεκριμένη υπόθεση", δήλωσε ο Ρόμπερτ Μπόις, επικεφαλής των ερευνητών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, αναφερόμενος στις κατηγορίες της νεοϋορκέζας ηθοποιού Παζ ντε λα Χουέρτα για βιασμό της δύο φορές το 2010 από τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ, και στην "αξιόπιστη και λεπτομερή περιγραφή" της στην αστυνομία.

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εγκληματικότητα, ο Μπόις εξήγησε ότι η έρευνα επέτρεψε να επιβεβαιωθούν όσα δήλωσε η ηθοποιός αλλά η αστυνομία θέλει να συνεχίσει να συλλέγει στοιχεία για τα περιστατικά αυτά, πριν προσχωρήσει πιο μακριά.

Aυτή είναι η ιστορία της.

"Με έβαλε στο σκοτάδι"

paz enter

H Xoυέρτα στο "Enter the Void"

Ήταν φθινόπωρο του 2010 όταν η μεγαλωμένη στο SoHo και το Lower East Side Παζ ντε λα Χουέρτα αναδύθηκε στην επιτυχία. Μετά από το μόντελινγκ της εφηβείας της η Χουέρτα με καταγωγή από την Ισπανία και μητέρα αναλύτρια για θέματα γυναικείων δικαιωμάτων στις Τρίτες Χώρες εντυπωσίασε στο προκλητικό αριστούργημα του Γκασπάρ Νοέ "Enter the Void".

Ο ρόλος της στο τηλεοπτικό έπος της ποτοαπαγόρευσης από το ΗΒΟ "Boardwalk Empire" ως ερωμένη του Στιβ Μπουσεμι την είχαν αναδείξει σε πολλά υποσχόμενη στάρλετ που θα γινόταν σταρ εν ριπή οφθαλμού. Εκείνο το Νοέμβρη η 26χρονη Χουέρτα συνάντησε τον Γουάινστιν στο bar "Top of the Standard" του ξενοδοχείου "Standard, High Line" στο Μανχάταν.

Τη βιάζει στο σπίτι της μετά από απαίτηση του να μπει μέσα. Τον επόμενο μήνα τη βιάζει για δεύτερη φορά.

"Έπαθα σοκ, έτρεμα, τον φοβόμουν. Είπα όχι, εκείνος είπε 'δεν θέλω να το κάνω αυτό'. Ήταν αηδιαστικός. Είναι γουρούνι. Με βίασε" είπε η Χουέρτα σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Vanity Fair.

Ο Γουάινστιν της υποσχέθηκε ένα ρόλο σε παραγωγή του. Σε συνέντευξη της το 2014 η 33χρονη Χουέρτα είπε στη δημοσιογράφο Αλέξις Φέιθ: "Δεν ήθελα να πω κάτι σε κανέναν. Όποτε το είχα κάνει στο παρελθόν οι θύτες ήταν προστατευόμενοι και εγώ χαμένη. Δεν ήθελα να αρχισουν να με λένε τσούλα".

board1

Μετά τα περιστατικά βιασμού η ντε λα Χουέρτα έπεσε σε κατάθλιψη και αναζήτησε καταφύγιο στο αλκοόλ. Το ΗΒΟ δεν της ανανέωσε το συμβόλαιο. Σε ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας τρόμου του 2013 Nurse 3D η ντε λα Χουέρτα τραυμάτισε τη σπονδυλική της στήλη.

Μια ηθοποιός της ανεξάρτητης πλέον σκηνής η Χουέρτα πρόσφατα υποδύθηκε την Ιππολύτη στο Όνειρο Θερινής Νυχτός του Σέξπιρ.

Στην ταινία "Puppy Love" η Χουέτα υποδύεται μια ναρκoμανή πόρνη. "Ήταν θεραπευτική εμπειρία. Ήξερα τι ένιωθε" είπε στο Vanity Fair. Η Χουέρτα μπήκε στο κενό κέλυφος του Χόλιγουντ και σήμερα καταθέτει τον εφιάλτη της.

Τι λένε οι αρχές της πόλης

"Αν το πρόσωπο αυτό συνέχιζε να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και το περιστατικό ήταν πρόσφατο, θα ενεργούσαμε αμέσως και θα προβαίναμε στη σύλληψή του. Αλλά μιλάμε για μια υπόθεση παλιά, έχουν περάσει επτά χρόνια, και πρωτίστως χρειαζόμαστε να συλλέξουμε αποδεικτικά στοιχεία", διευκρίνισε ο Μπόις τονίζοντας ότι καθώς ο Γουάινστιν βρίσκεται εκτός της πολιτείας αυτής, η αστυνομία θα πρέπει να έχει δικαστική εντολή για τυχόν έκδοση εντάλματος σύλληψής του.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, περισσότερες από 100 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον αμερικανό παραγωγό για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση ή βιασμό. Έρευνες διενεργούνται επίσης στο Λος 'Αντζελες, το Μπέβερλι Χιλς και το Λονδίνο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος 'Αντζελες δήλωσε στο AFP χθες, Παρασκευή ότι μια δεύτερη έρευνα διενεργείται στην πόλη της Καλιφόρνιας καθώς ένα νέο "θύμα παρουσιάστηκε" κατηγορώντας τον 65χρονο παραγωγό για σεξουαλική επίθεση το 2015, μετά την κατηγορία ιταλίδας ηθοποιού σε βάρος του για βιασμό το 2013.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ