ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρι-Μαρκλ: γιατί ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι ακούει ραπ πριν τον βασιλικό γάμο

Χάρι-Μαρκλ: γιατί ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι ακούει ραπ πριν τον βασιλικό γάμο

Στις 19 Μαϊου ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Μιλώντας στο BBC ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, Τζάστιν Ουέλμπι αποκάλυψε ότι ακούει τραγούδια του ράπερ Stormzy για να προετοιμαστεί για τον επερχόμενο βασιλικό γάμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι είπε ότι στράφηκε στον σούπερσταρ της grime μουσικής και στη μεγάλη του επιτυχία "Blinded By Your Grace" (Τυφλωμένος από τη χάρη Σου) για έμπνευση και για τον βοηθήσει να μείνει συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής.

"Υπάρχει ένας στίχος στο κομμάτι που λέει “προσεύχομαι για να επιτελέσω το έργο μου”- νομίζω ότι συνοψίζει τα πάντα”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, Τζάστιν Ουέλμπι.

"Είμαι πάντα νευρικός στους γάμους γιατί είναι μια τόσο σημαντική ημέρα για το ζευγάρι - όποιοι κι αν είναι. Έκανα μερικά λάθη αλλοπρόσαλλα στους δύο τελευταίους γάμους που τέλεσα και σκέφτομαι ότι δεν είναι ίσως καλή στιγμή για ακόμη μια έκπληξη" τόνισε.

Επιπλέον το παλάτι ανακοίνωσε κάποιες εβδομάδες νωρίτερα ότι ο γάμος των Χάρι και Μαρκλ θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει στις streaming υπηρεσίες λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του το ηχητικό ντοκουμέντο θα είναι διαθέσιμο και σε μορφή βινυλίου.

Στο βινύλιο Θα υπάρχουν ηχογραφήσεις και από διάφορους μουσικούς που έχουν κληθεί να παίξουν στον γάμο, όπως ο σολίστ Sheku Kanneh Mason, η Ουαλή σοπράνο Elin Manahan Thomas, μία χορωδία (The Choir Of St George’s Chapel) και το χριστιανικό gospel συγκρότημα The Kingdom Choir. Το όλο εγχείρημα έχει αναλάβει η δισκογραφική Decca, με την παραγωγό Anna Barry να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ευθύνης που έχει η κάλυψη ενός τόσο σημαντικού γεγονότος.

"Η ομάδα μας στην Decca θα παραδώσει μία άρτια ηχογράφηση που θα συλλάβει κάθε απόχρωση αυτής της πολύ χαρούμενης ημέρας και θα είναι απόλαυση να γίνει κανείς μέρος του εορτασμού" τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ