ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Είμαι βρωμόστομη, όχι ηλίθια: η δακρύβρεχτη μετάνοια μιας αποκαθηλωμένης Ροζάν Μπαρ

Είμαι βρωμόστομη, όχι ηλίθια: η δακρύβρεχτη μετάνοια μιας αποκαθηλωμένης Ροζάν Μπαρ
REUTERS/ Mario Anzuoni/ Φωτογραφία Αρχείου

Η Ροζάν Μπαρ, που καθαιρέθηκε από τον τηλεοπτικό της θρόνο ως "Roseanne" τον περασμένο μήνα λόγω ρατσιστικών σχολίων που ανάρτησε στο Twitter, εξέφρασε την μετάνοιά της σε συνέντευξή της.

Την συνέντευξη διεξήγαγε ο προσωπικός φίλος και ραβίνος Shmuley Boteach. Κατά τη διάρκεια της συναισθηματικής συνέντευξης η ηθοποιός είπε ότι μετανιώνει για όσα είπε και ότι δέχεται τις συνέπειες του λάθους της.

Ένα από τα tweets που προσέλκυσε ιδιαίτερη προσοχή ήταν αυτό στο οποίο η Μπαρ αναφέρθηκε στην Βάλερι Τζάρεντ, πρώην μέλος της κυβέρνησης Ομπάμα, ως "γέννημα μιας μουσουλμανικής αδελφότητας και του πλανήτη των πιθήκων".

Στη συνέντευξή της η Μπαρ ανέφερε ότι στην οικογένειά της υπάρχουν αφροαμερικανοί. "Δεν μπορώ να επιτρέψω στους άλλους να λένε τέτοια πράγματα για μένα, έχω θυσιάσει 30 χρόνια βάζοντας την οικογένεια, την υγεία και την καριέρα μου σε κίνδυνο προκειμένου να υπερασπιστώ άλλους ανθρώπους" είπε σχεδόν κλαίγοντας με λυγμούς.

Η Μπαρ πρόσθεσε ότι ποτέ δεν θα παρομοίαζε έναν μαύρο άνθρωπο με πίθηκο και διευκρίνισε ότι την ημέρα που έγιναν οι αναρτήσεις ήταν υπό την επήρεια υπνωτικών. Η Μπαρ ωστόσο είπε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τις πράξεις της. "Είναι μια εξήγηση. Οι αισθήσεις μου είχαν επηρεαστεί από αυτό" είπε.

"Μετέτρεψα τον εαυτό μου σε μαγνήτη του μίσους" είπε χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια της να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα της. "Είμαι πολλά πράγματα, είμαι βρωμόστομη και άλλα τέτοια. Αλλά δεν είμαι ηλίθια, για όνομα του Θεού. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο, να παρομοιάσω έναν μαύρο με πίθηκο, αν είχα πλήρη επίγνωση του τι έκανα. Απλά δεν θα το έκανα. Και δεν το έκανα. Και τώρα όλος ο κόσμος νομίζει ότι το έκανα κι αυτό με σκοτώνει. Λυπάμαι που ήμουν τόσο ασαφής και τόσο ηλίθια" είπε.

"Έχασα τα πάντα και το μετάνιωσα πριν τα χάσω και είπα στο Θεό: θα αποδεχτώ όποιες συνέπειες επιφέρει αυτό γιατί ξέρω ότι έκανα λάθος. Θα αποδεχτώ τις συνέπειες και τις αποδέχομαι και τις έχω αποδεχτεί".

Η Μπαρ δημοσίευσε την συνέντευξή της μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Το σόου της Μπαρ, το οποίο ακυρώθηκε τον Μάιο, θα επαναρχίσει σύντομα χωρίς την πρωταγωνίστρια με τον τίτλο: «The Conners».

Roseanne Barr tearfully breaks down in interview: 'I lost everything' by Lisa Respers France, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ