ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βασιλικά βαφτίσια: ο πρίγκιπας Λούις στα πρώτα επίσημα πορτρέτα του

Βασιλικά βαφτίσια: ο πρίγκιπας Λούις στα πρώτα επίσημα πορτρέτα του

Η 9η Ιουλίου του 2018 ήταν μια ημέρα που μονοπώλησε η Βρετανία για δύο λόγους. Από τη μία έγιναν τα βαφτίσια του νεότερου απόγονου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετονπρίγκιπα Λούις. Από την άλλη το Brexit άλλαζε δραματικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας για πολλοστή φορά. 

Μια εβδομάδα μετά τη βάφτιση που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της Βρετανίας το παλάτι του Κένσιγκτον δημοσιοποίησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νεότερου απόγονου του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ, Ουίλιαμ και Κέιτ.

Τις νέες φωτογραφίες του γαλαζοαίματου βρέφους υπογράφουν οι Matt Porteous & Μatt Holoyoak.

Στα πρώτα επίσημα προτρέτα του μετά το μυστήριο ο μικρός είναι ντυμένος με το βαφτιστικό φορεματάκι από δαντέλα, αντίγραφο εκείνου που φορούσε το 1841 η μεγαλύτερη κόρη της βασίλισσας Βικτορίας.

Οι φωτογραφίες διαμοιράστηκαν από το παλάτι μέσα από τα κοινωνικά του δίκτυα.

Σε αυτές οι πέντε του Κέμπριτζ χαμογελούν στο φακό για πρώτη φορά.

Ό,τι έγινε στα βαφτίσια

H απουσία της Ελισάβετ και του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου μονοπώλησε το ενδιαφέρον των media, ωστόσο ήδη πριν το μυστήριο τo Buckingham Palace είχε διευκρινίσει ότι η απουσία της βασίλισσας δεν έχει να κάνει με θέματα υγείας.

Ο Λούις των έντεκα εβδομάδων βαφτίστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Τζάστιν Ουέλμπι.

Η ιδιωτική τελετή έλαβε χώρα στο Βασιλικό παρεκκλήσι στο Παλάτι St James στις τέσσερις η ώρα Λονδίνου.

Στα βαφτίσια έδωσαν το παρών οι γονείς και τα αδέλφια του, Τζορτζ και Σάρλοτ στην πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση των πέντε.

Το παλάτι ανάρτησε video από την άφιξη στην τελετή της οικογένειας.

2018 07 17T092624Z 179399195 RC1AE2EF7600 RTRMADP 3 BRITAIN ROYALS


Matt Porteous/Kensington Palace/Handout via REUTERS

Η Μίντλετον περιέγραψε τον γιο της ως "πολύ ήρεμο και γαλήνιο" ενώ φέρεται να είπε στον αρχιεπίσκοπο: "Ελπίζω να μείνει έτσι για πάντα".

Ο πρίγκιπας Λούις έχει έξι νονούς. Αυτοί είναι οι Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Lady Laura Meade, Hannah Carter και Lucy Middleton.

Όλοι φίλοι και οικογένεια των Ουίλιαμ και Κέιτ που δεν έσπασαν την παράδοση των δύο προηγούμενων τεελτών για τους προηγούμενους απογόνους τους, Τζορτζ και Σάρλοτ επιλέγοντας ξανά ανθρώπους από το στενό περιβάλλον τους.

Στην τελετή ήταν ο Κάρολος και η Καμίλα και ο Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Στο ίδιο παρεκκλήσι βαπτίστηκε και ο μεγάλος του αδελφός Τζορτζ. Η Σάρλοτ βαπτίστηκε στις 5 Ιουλίου 2015 στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής του Σάντριγχαμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ