ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

World’s 50 Best Bars Awards 2018: δύο ελληνικά bar στη λίστα των εκλεκτών

World’s 50 Best Bars Awards 2018: δύο ελληνικά bar στη λίστα των εκλεκτών

“Μερικές φορές, ένας έξυπνος άνθρωπος αναγκάζεται να μεθύσει, για να περάσει την ώρα του με ηλίθιους” έλεγε ο Έρνεστ Χέμινγουει. Ο πραγματικά έξυπνος άνθρωπος σήμερα θα επιλέξει να κάνει το παραπάνω σε μια μπάρα από τις 50 που αναδείχθηκαν νικήτριες στην λίστα των World’s 50 Best Bars Awards 2018 που παρουσιάστηκαν στην τελετή βράβευσης στο Λονδίνο για δέκατη χρονιά. 

Η τελετή έφερε την Τετάρτη στη σκηνή του Roundhouse τους καλύτερους mixologist αλλά και ιδιοκτήτες bar που ορίζουν τις τάσεις, τις γεύσεις και τις πρωτοπόρες και καινοτόμες απολαύσεις στη διασκέδαση.

Στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars για το 2018 βρέθηκαν και δύο ελληνικά.

Τα αθηναϊκά bars για ακόμη μια χρονιά δήλωσαν δυναμικά την παρουσία τους στον χάρτη της παγκόσμιας bar σκηνής με το The Clumsies και το Baba au Rum να καταλαμβάνουν την 7η και 22η θέση αντίστοιχα.

Το The Clumsies εξακολουθεί να έχει μία θέση στην πρώτη δεκάδα με την 7η θέση -πέρσι ήταν στην 6η- και το Baba au Rum δείχνει ανοδική πορεία καταλαμβάνοντας την 22η θέση από την 30η του 2017.

Στην κορυφή βρίσκεται το λονδρέζικο Dandelyan. Ωστόσο το κορυφαίο bar της χρονιάς ανακοίνωσε ότι θα βάλει ένα τέλος στις νυχτερινές του περιπέτειες μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας.

Το δημιούργημα του Ryan Chetiyawardana στο ισόγειο του Mondrian Hotel στο Λονδίνο είναι ο νικητής των εντυπώσεων και ο δημιουργός του θέλησε να τερματίσει τη λειτουργία του όσο είναι στην κορυφή.

https://www.instagram.com/p/BoYTK_thj2y

"Το κλείσιμο του Dandelyan βγάζει νόημα. Πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή με φρέσκες ιδέες και να επανέρθουμε ξανά την κορυφή με κάτι που ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που γίναμε τέσσερα χρόνια μετά" έγραψε ο πολυβραβευμένο bartender στο Instagram.

H δεκάδα της μέθης

1.Dandelyan, Λονδίνο

2.American Bar, Λονδίνο

3.Manhattan, Σιγκαπούρη

4.The NoMad, Νέα Υόρκη

5.Connaught Bar, Λονδίνο

6.Bar Termini, Λονδίνο

7.The Clumsies, Αθήνα

8.Atlas, Σιγκαπούρη

9.Dante, Νέα Υόρκη

10.The Old Man, Χονγκ Κονγκ

Δείτε όλους τους νικητές εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ