ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ράμι Μάλεκ: Ο αμφιλεγόμενος ρόλος του ως Μέρκιουρι και η υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα

Ράμι Μάλεκ: Ο αμφιλεγόμενος ρόλος του ως Μέρκιουρι και η υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα
Ο Ράμι Μαλέκ είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Σφαίρα 2019, στην κατηγορία καλύτερου αντρικού ρόλου FACUNDO ARRIZABALAGA/ΑΠΕ ΜΠΕ

Από τη στιγμή που Ράμι Μάλεκ υποδύθηκε το Φρέντι Μέρκιουρι στην κινηματογραφική ταινία «Bohemian Rhapsody» αντιμετωπίζεται και ο ίδιος σαν ροκ σταρ. Λογική, σε ένα βαθμό η ταύτιση… Όμως ο Μάλεκ, που παραβρέθηκε σε ένα πάρτι της εταιρείας παραγωγής Fox, επισήμανε ότι πάνω από όλα είναι και παραμένει ηθοποιός. 

 

Όταν ρωτήθηκε για το ρόλο του είπε: «Είχα πει από την αρχή ότι δεν με θεωρώ τραγουδιστή, δεν έχω ακουμπήσει στη ζωή μου πιάνο. Συνειδητοποίησα πολύ γρήγορα, όμως, ότι αναλάμβανα μία μεγάλη αποστολή με το να καταγράψω πόσο φοβερός καλλιτέχνης ήταν ο Μέρκιουρι». Και πρόσθεσε ότι «η διαδικασία προετοιμασίας για ένα χρόνο ήταν όχι μόνο να αναδείξουμε αυτές τις πτυχές, αλλά και να τον απομυθοποιήσουμε κατά κάποιον τρόπο».

Η αμφιλεγόμενη ερμηνεία του Μάλεκ, πάντως, φαίνεται να εκτιμάται από τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Οι πολυαναμενόμενες υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες του 2019 ανακοινώθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου και το «Bohemian Rhapsody» μπορεί να υπερηφανεύεται για 2 από αυτές.

Η ερμηνεία του Μάλεκ ως Φρέντι Μέρκιουρι στο biopic των Queen δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και ο 37χρονος ηθοποιός θα «παλέψει» για τη Χρυσή Σφαίρα με τον Μπράντλεϊ Κουπερ («A Star Is Born»), τον Γουίλεμ Ντεφό («At Eternity’s Gate»), τον Λούκας Χέτζες («Boy Erased») και τον Τζον Ντέιβιντ Ουόσινγκτον («BlacKkKlansman»).

Η ταινία θα είναι όμως υποψήφια και στην κατηγορία της Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, μαζί με τα «Black Panther», «BlacKkKlansman», «If Beale Street Could Talk» και «A Star Is Born».

Η 76η απονομή των βραβείων Golden Globes θα διεξαχθεί στις 6 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες, με οικοδεσπότες τη Sandra Oh και τον Andy Samberg.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ