ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Emily Ratajkowski πιστεύει ότι μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Ίσως δεν έχει άδικο

Η Emily Ratajkowski πιστεύει ότι μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Ίσως δεν έχει άδικο
FLAVIO LO SCALZO/ΑΠΕ ΜΠΕ

Πιστεύουμε ότι τα ξέρουμε όλα για την Emily Ratajkowski, αλλά μάλλον κάνουμε λάθος. Εντάξει, ξέρουμε ότι είναι όμορφη και σέξι. Έχει όμως και μια άλλη πλευρά που αποκαλύφθηκε στις 4 Οκτωβρίου όταν συνελήφθη διαμαρτυρόμενη για τη σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο του θεάματος…Επίσης μιλάει. Και λέει πολλά και ενδιαφέροντα

Η Ratajkowski διαμαρτυρόταν, μαζί με άλλες γυναίκες από το χώρο, εναντίον του διορισμού του Brett Kavanaugh στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, καθώς είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση αρκετών γυναικών. Με το κίνημα metoo να βρίσκεται στο φόρτε του, ο διορισμός αυτός έμοιαζε ένα μεγάλο πισωγύρισμα και οι γυναίκες δεν ήθελαν να το δεχτούν.

Η παρουσία της Ratajkowski στα επεισόδια απεδείχθη δίκοπο μαχαίρι. Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν περισσότερο με το αν φόραγε σουτιέν, παρά με την ίδια τη διαμαρτυρία. Η ίδια δεν πτοήθηκε. Ξέρει καλά το παιχνίδι.

Η μητέρα της είναι καθηγήτρια Αγγλικών και ο πατέρας της ζωγράφος. Η ίδια λέει ότι η δημιουργικότητα είναι στο DNA της: «Δεν μπορώ να φανταστώ αλλιώς τη ζωή». Αυτή τη δημιουργικότητα προσπάθησε αρχικά να την εκφράσει πηγαίνοντας στο UCLA για να σπουδάσει γραφικές Τέχνες. Τα παράτησε όμως, όταν διαπίστωσε ότι είναι ένας αδιέξοδος δρόμος στην αναζήτηση εργασίας. Ήθελε να βγάλει χρήματα. Η ίδια προτιμούσε να γίνει ηθοποιός, αλλά το μόντελινγκ πλήρωνε τους λογαριασμούς. Και μετά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Επειδή, όμως, στον κόσμο της Μόδας «δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, ανακάλυψα το Instagram και η ζωή μου άλλαξε. Ήταν σαν ένα οπτικό ταξίδι, είχα τον έλεγχο και μπορούσα να είμαι δημιουργική». Πλέον έχει εγκαταλείψει την ιδέα της ηθοποιίας και έχει επικεντρωθεί στην εταιρεία με μαγιό που έχει δημιουργήσει.

Screenshot 671

www.instagram.com/emrata

Παράλληλα συνεχίζει την πορεία της στο Instagram, για το οποίο λέει: «Οι selfies, ο τρόπος που απεικονίζεις η ίδια τον εαυτό σου, είναι ένας τρόπος έκφρασης που δεν υπήρχε παλιά. Η τεχνολογία άλλαξε τα πορτραίτα, αλλά και τη γυναικεία Τέχνη. Είναι μέρος της σεξουαλικής επανάστασης. Βέβαια υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του ναρκισσισμού. Όμως, για μας τις γυναίκες είναι μαγικό να μπορούμε να ελέγχουμε εμείς οι ίδιες την εικόνα μας. Είναι απελευθερωτικό».

Η ίδια αποκαλύπτει ότι «όλοι οι άνθρωποι που εγώ ακολουθώ είναι αριστεροί και ο πολιτικός μου κύκλος είναι σχετικά μικρός. Ναι, υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθείς σε ένα πολύ κλειστό περιβάλλον και να νομίζεις ότι ο κόσμος όλος είναι ίδιος με αυτό. Χρειάζεται κριτήριο. Η μαμά μου ανεβάζει πράγματα στο facebook και την παίρνω και της λέω ότι δεν είναι αλήθεια αυτό που έβαλε και εκπλήσσεται. Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πολύ εύκολο να κυκλοφορήσουν τα fake news. Όμως κάποτε είχαμε πολύ περιορισμένες πηγές. Το ίντερνετ είναι ένα πολύ δημοκρατικό πράγμα και είμαι ευγνώμων που ζω την εποχή του».

Για την ισότητα των φύλων είναι σκεπτική, όπως και για την πολιτική: «Όταν εξελέγη ο Τραμπ πολλοί από μας απογοητευθήκαμε τόσο πολύ που ήμασταν έτοιμοι να τα παρατήσουμε. Αλλά τα πράγματα αλλάζουν, έχουν δυναμική, υπάρχει θυμός και οργάνωση. Κάτι ξεκίνησε, το νοιώθουμε όλοι, και δεν θα σταματήσει. Ο θυμός είναι καλό πράγμα και το να μην εμπιστεύεσαι το σύστημα είναι καλό πράγμα. Η πολιτική είναι κάτι που γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες στην Ουάσινγκτον και όλοι το ξέρουν πλέον. Αλλά αλλάζουμε τα πράγματα. Μπορούμε».

https://www.instagram.com/p/BsYrm8ghrdy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ