ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τζον Μάλκοβιτς θα υποδυθεί τον Γουαϊνστάιν σε θεατρικό έργο

Ο Τζον Μάλκοβιτς θα υποδυθεί τον Γουαϊνστάιν σε θεατρικό έργο
JUAN HERRERO/ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Τζον Μάλκοβιτς θα είναι τελικά ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον διαβόητο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν στο θεατρικό έργο που έγραψε ο Ντέιβιντ Μάμετ και θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου στο θέατρο Garrick, στο Λονδίνο.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δε θα τους αρέσει το έργο», είπε ο Μάλκοβιτς ο οποίος θα είναι ο πρωταγωνιστής στη «μαύρη κωμωδία», που εμπνεύστηκε ο Μάμετ. Ο τίτλος του έργου είναι Bitter Wheat και ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο BBC Radio 4 είπε ότι το θεωρεί ένα καταπληκτικό έργο καθώς ο Μάμετ χρησιμοποιεί την κωμωδία για να μιλήσει σχετικά με τη σοβαρή φύση του σκανδάλου -το οποίο περιλαμβάνει καταγγελίες για βιασμό, παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση, κατηγορίες που ο Γουάινστάιν έχει αρνηθεί. «Νομίζω ότι η μεγάλη κωμωδία βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ πόνου και φάρσας», συμπλήρωσε.

john malkovich returns to the stage in bitter wheat 1143614668 700x420

Το έργο σκηνοθετεί ο ίδιος ο Μάμετ ενώ ο Μάλκοβιτς που συνεργάστηκε με τον Γουάινστάιν στην ταινία Rounders, ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν είχε ακούσει κάτι για τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ διαψεύδοντας την συζήτηση που γίνεται σχετικά με το ότι «όλο το Χόλιγουντ γνώριζε».

Ο πρωταγωνιστής του έργου, συμπλήρωσε ο Μάλκοβιτς, μπορεί να θυμίζει τον Γουάινστάιν αλλά πρωτίστως μιλά για την εξουσιαστική συμμπεριφορά των ανθρώπων που διοικούν τα στούντιο για περισσότερο από έναν αιώνα. Αυτό θα είναι το δεύτερο έργο το οποίο ασχολείται με τον Χάρβεϊ Γουάινστάιν καθώς το πρώτο, ένας μονόλογος που έχει γράψει και ερμηνεύει ο Στίβεν Μπέρκοφ θα ανέβει στο Λονδίνο, στο θέατρο Playground, τον επόμενο μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ