ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τζέιμς Κόρντεν για το ρατσισμό του θεάματος: «Αν είσαι παχουλός δεν κάνεις σεξ στις ταινίες»

Ο Τζέιμς Κόρντεν για το ρατσισμό του θεάματος: «Αν είσαι παχουλός δεν κάνεις σεξ στις ταινίες»
Chris Pizzello/Invision/AP

Την άποψή του, αλλά και το παράπονό του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η βιομηχανία του θεάματος τους «παχουλούς» ηθοποιούς και των δύο φύλων εξέφρασε ο Βρετανός παρουσιαστής Τζέιμς Κόρντεν. Ο Κόρντεν υπήρξε και ο ίδιος ηθοποιός και επιβεβαιώνει την αντίληψη ότι για τους ηθοποιούς που δεν έχουν τέλεια σώματα, οι επιλογές ρόλων είναι πολύ... περιορισμένες

Μιλώντας στο podcast του Ντέιβιντ Τέναντ, ο 40χρονος παρουσιαστής του Lale Late Show μοιράστηκε τις δικές του εμπειρίες σχετικά με το ρατσισμό που υπάρχει απέναντι στους «παχουλούς» ηθοποιούς, εξηγώντας ότι όταν κάποιος έχει παραπάνω κιλά, πρέπει να ξεχάσει τους ρομαντικούς ρόλους, αφού δεν υπάρχει πιθανότητα να επιλεγεί από τους παραγωγούς. «Οι παχουλοί ηθοποιοί πρέπει να αποδεχτούν το γεγονός ότι κανείς δεν τους βρίσκει ελκυστικούς, ότι κανείς δεν θέλει να τους δει να ερωτεύονται και να κάνουν σεξ», είπε ο Κόρντεν, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος έβρισκε πάντα αυτή την νοοτροπία παράλογη.

Ο ίδιος ο Κόρντεν, που από τα νεανικά του χρόνια είχε παραπάνω κιλά, έφτασε σε αυτή τη συνειδητοποίηση το 2004, όταν πρωταγωνιστούσε στη θεατρική παράσταση The History Boys του Άλαν Μπένετ.

«Έπαιζα στο έργο με άλλα επτά αγόρια που είχαμε την ίδια ηλικία και βρισκόμασταν στην ίδια φάση στην καριέρα μας. Σχεδόν κάθε μέρα, τρεις ή τέσσερις από αυτούς τους τύπους έρχονταν στο θέατρο με ένα τεράστιο κινηματογραφικό σενάριο κάτω από τη μασχάλη τους. Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση που μας προσέγγισαν κάποιοι παραγωγοί, ψάχνοντας δύο νεαρούς ηθοποιούς γύρω στα 21-22, δύο συνάδελφοί μου έλαβαν όλο το σενάριο αφού τους προόριζαν για πρωταγωνιστικούς ρόλους, και σ' εμένα έστειλαν δύο σελίδες για τον ρόλο ενός ατζέντη στο ξεκίνημα της ταινίας. Είχα την αίσθηση ότι, παρόλο που εκτιμούσαν το ταλέντο μου, η εμφάνισή μου πάντα τους αποθάρρυνε από το να με διαλέξουν», είπε ο Κόρντεν.

Όπως εξηγεί, οι άνδρες ηθοποιοί με παραπάνω κιλά δεν επιλέγονται ποτέ για να υποδυθούν έναν ρομαντικό ήρωα. Στην καλύτερη περίπτωση, τους διαλέγουν για να παίξουν τον αστείο φίλο του πρωταγωνιστή, έναν χαρακτήρα που, ακόμα κι αν έχει ερωτική ζωή, δεν την «επιδεικνύει» στους θεατές της ταινίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ