ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άμπερ Χερντ: Η συγκλονιστική περιγραφή της κακοποίησης που δέχτηκε από τον Τζόνι Ντεπ

Άμπερ Χερντ: Η συγκλονιστική περιγραφή της κακοποίησης που δέχτηκε από τον Τζόνι Ντεπ
Rich Fury/Invision/AP, File

Με τα μάτια γεμάτα δάκρυα και την φωνή της να τρέμει από την ένταση, η Άμπερ Χερντ περιγράφει μπροστά στην κάμερα τον βίαιο καυγά που την έκανε να εγκαταλείψει για πάντα τον Τζόνι Ντεπ.

Τον Αύγουστο του 2016, η Χερντ, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, συναντήθηκε με την δικηγόρο του Ντεπ, στο πλαίσιο των διαδικασιών για την έκδοση διαζυγίου. Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να καταθέσει μπροστά στην κάμερα όσα θυμόταν για το περιστατικό που οδήγησε στην οριστική διάλυση του γάμου τους, απαντώντας στις διευκρινιστικές ερωτήσεις της δικηγόρου του Ντεπ.

Ο ίδιος ο 55χρονος σταρ, που μέχρι σήμερα επιμένει ότι ποτέ δεν σήκωσε χέρι πάνω στην πρώην του, δεν ήταν παρών στη συνάντηση. Το βίντεο δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από την ίδια την Χέρντ, η οποία θέλησε να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτει για την κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του πρώην της, μετά την αγωγή δυσφήμισης ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσε ο ίδιος εις βάρος της.



Μέσα στο σαββατοκύριακο, η Daily Mail δημοσίευσε και άλλα ντοκουμέντατης κακοποίησης, όπως φωτογραφίες από τα ξεριζωμένα μαλλιά της Χερντ, τα μηνύματα που έστελνε εκείνη την περίοδο σε οικεία της πρόσωπα περιγράφοντας το ξύλο, και εικόνες από το σπασμένο κρεβάτι του ζευγαριού μετά από καβγά τους.

Στο νέο βίντεο που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα, βλέπουμε την 32χρονη ηθοποιό να περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο όσα της συνέβησαν, όταν πήγε να συναντήσει τον Τζόνι Ντεπ στο σπίτι τους, στις 21 Μαΐου 2016, για να συζητήσουν για τα προβλήματα στη σχέση τους.

12207376 6916217 image m 4 1555099825241

Όπως εξηγεί σε προηγούμενο κομμάτι του βίντεο, φτάνοντας στο σπίτι τους η Χερντ συνειδητοποίησε ότι ο Ντεπ φερόταν παράξενα και επιθετικά. Όταν η ένταση στην κουβέντα άρχισε να αυξάνεται, εκείνη αποφάσισε να τηλεφωνήσει σε μια φίλη της, ζητώντας της να έρθει στο σπίτι ώστε να μην είναι είναι μόνη της. Αυτό είναι και το σημείο στο οποίο ο Ντεπ εξερράγη, αρπάζοντας το κινητό από τα χέρια της και χτυπώντας τη με αυτό στο πρόσωπο.

«Τον θυμάμαι να βρίζει ουρλιάζοντας τη φίλη μου, λέγοντάς της "χάρισμά σου η Άμπερ". Μετά πήρε φόρα και πέταξε με όλη του τη δύναμη το κινητό στο πρόσωπό μου. Άρχισα να κλαίω και να του λέω, "Τζόνι, με χτύπησες. Με χτύπησες στο μάτι μου". Τότε εκείνος με πλησιάζει, με αρπάζει από το κεφάλι, γραπώνει μια τούφα από τα μαλλιά μου και λέει "για να δούμε πού σε χτύπησα". Με χαστούκιζε στο πρόσωπο, και κουνούσε πέρα δώθε το κεφάλι μου», περιγράφει η Χέρντ, εμφανώς ταραγμένη με την ανάμνηση του τραυματικού συμβάντος.

12258846 6920867 image m 5 1555250759847


Όπως εξηγεί στο βίντεο, άρχισε να φωνάζει "βοήθεια" με την ελπίδα ότι θα την άκουγε κάποιος από το προσωπικό ασφαλείας του Ντεπ (το οποίο ωστόσο δεν παρενέβαινε ποτέ στους καυγάδες τους) ή ακόμα και η φίλη της, που μπορεί να παρέμενε στην γραμμή. Τελικά, η φίλη της ήταν εκείνη που κάλεσε την Αμεση Δράση, με τους αστυνομικούς να καταφθάνουν λίγη ώρα αργότερα στο σημείο. Στο μεταξύ η Χέρντ είχε καταφέρει να διαφύγει από το διαμέρισμα και είχε κρυφτεί στο γειτονικό σπίτι, όπου έμεναν κάποιοι φίλοι της.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, η Χέρντ τους έκρυψε μεγάλο μέρος από την αλήθεια, αφού - όπως εξηγεί - δεν ήθελε να γίνει χαμός στα διεθνή ΜΜΕ που θα έβλαπτε την καριέρα της ίδιας και του Ντεπ.
Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2017, και η Χερντ έλαβε ως αποζημίωση το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία και δώρισε σε ένα παιδικό νοσοκομείο στο Λος Άντζελες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ