ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σάρον Στόουν: Οι παραγωγοί μάς κοιτούσαν και αποφάσιζαν αν κάνουμε για το κρεβάτι τους (και το ρόλο)

Σάρον Στόουν: Οι παραγωγοί μάς κοιτούσαν και αποφάσιζαν αν κάνουμε για το κρεβάτι τους (και το ρόλο)
Chris Pizzello/Invision/A

Στα 61 της χρόνια, η Σάρον Στόουν αν όχι πιο εκθαμβωτική από ποτέ, σίγουρα πάντως πολύ όμορφη, ποζάρει για το εξώφυλλο της Πορτογαλικής Vogue και λέει μερικές αλήθειες για τη βιομηχανία του κινηματογράφου... 

«Όταν ξεκίνησα σ΄ αυτή τη βιομηχανία (σ.σ. του κινηματογράφου), τον όρο «fuckable» (κάποια που αξίζει να την πας στο κρεβάτι), τον χρησιμοποιούσαν οι υπεύθυνοι των στούντιο για να αξιολογήσουν αν είχαμε το απαραίτητο προφίλ για να πάρουμε το ρόλο. Κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι και συζητούσαν αν κάθε μια από εμάς ήταν "fuckable". Για μένα πίστευαν ότι δεν είμαι».

Και συνέχισε: «Οι ταινίες, οι καλές ταινίες είναι μια Τέχνη που πεθαίνει. Σήμερα η τηλεόραση έχει πιο πολλές ποιοτικές ευκαιρίες».

Η εκθαμβωτική σταρ δεν δίστασε μάλιστα να ξεδιπλώσει το συλλογισμό της, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι γυναίκες δεν απεικονίζονται όπως είναι στην πραγματικότητα, χωρίς αμφιβολία. Οι περισσότερες ταινίες γράφονται από άντρες, δημιουργούνται από άντρες και φτιάχνονται με την αντρική νοοτροπία. Δεν λαμβάνουν ποτέ υπ’ όψιν τους το πώς είναι στην πραγματικότητα οι γυναίκες, το πώς σκεφτόμαστε και το πώς αισθανόμαστε. Γι΄ αυτό και πολλοί από τους χαρακτήρες που ερμήνευσα είναι γυναίκες αλκοολικές, εθισμένες ή τρελές. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να ανεχτώ τη συμπεριφορά τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ