ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ίκερ Κασίγιας - Σάρα Καρμπονέρο: Ένα παραμύθι που εξελίχθηκε σε εφιάλτη

Ίκερ Κασίγιας - Σάρα Καρμπονέρο: Ένα παραμύθι που εξελίχθηκε σε εφιάλτη
AP Photo/Luis Vieira

Στις 6 Μαΐου, η Σάρα Καρμπονέρο πήγε να πάρει τον Ίκερ Κασίγιας από το νοσοκομείο στο Πόρτο, στο οποίο εκείνος νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες. Ο Ισπανός τερματοφύλακας είχε υποστεί έμφραγμα κατά τη διάρκεια προπόνησης με την ομάδα του, την πορτογαλική Πόρτο. Ο Κασίγιας είναι 38 χρονών. 

Κοιτάξτε, τώρα, το ύφος της, στην παρακάτω φωτογραφία. Είναι ένα «κλικ» που τα λέει όλα. Δείχνει ανακουφισμένη, αλλά ταυτόχρονα είναι σαν ν' αναρωτιέται κι αυτή, μαζί με όλον τον ποδοσφαιρικό -και όχι μόνο- πλανήτη «πώς στο διάολο έγινε αυτό;». Αυτό που δεν ξέρει ο ποδοσφαιρικός -και όχι μόνο- πλανήτης, είναι ότι τη στιγμή που απαθανατίζεται το συγκεκριμένο ενσταντανέ, η Σάρα Καρμπονέρο ζει και το δικό της εφιάλτη, αφού έχει ήδη διαγνωστεί με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η Καρμπονέρο είναι 35 χρονών.

Κι εδώ πράγματι κολλάει το «πώς στο διάολο έγινε αυτό;»

Ένα ζευγάρι που δεν μπορούσες παρά να ζηλέψεις, και ως ζευγάρι αλλά και τον καθέναν μόνο του, δύο άνθρωποι που δεν τα είχαν απλώς όλα, είχαν παραπάνω από όσα θα μπορούσε να επιθυμήσει κανείς για 32 ζωές, και τώρα, μόλις στην τέταρτη δεκαετία τους, να κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα. Την ίδια τους τη ζωή δηλαδή.

AP 19126490200774

(AP Photo/Luis Vieira)

Ο Ίκερ Κασίγιας δεν είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας σταρ, για να μην είμαστε άδικοι υπάρχουν αρκετοί ακόμα που -τουλάχιστον ποδοσφαιρικά- έχουν γράψει ιστορία, αλλά είναι ο απόλυτος τερματοφύλακας σταρ αν υπάρχει τέτοιος όρος.

Έχει πάρει τα πάντα. Όχι μεταφορικά. Κυριολεκτικά. Σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης από τα 9 του χρόνια, στο παιδικό αρχικά, στους νέους και μετά στη βασική ομάδα στην οποία κάθισε για 16 χρόνια, με 510 συμμετοχές, 5 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ (αυτό που παίζουν ανάμεσά τους ο Πρωταθλητής με τον Κυπελλούχο, για όσους δεν γνωρίζουν), 3 Τσάμπιονς Λιγκ, Διηπειρωτικό, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, αν υπάρχουν διοργανώσεις που αγνοεί κάποιος, αρκεί να διαβάσει το βιογραφικό του Κασίγιας για να τις μάθει.

Αντίστοιχες είναι και οι επιτυχίες του σε Εθνικό επίπεδο. Το 1995, πήρε σε ηλικία 14 ετών το πρώτο του Ευρωπαϊκό με την Εθνική Ισπανίας κάτω των 15, μετά με την κάτω των 16 και πάει λέγοντας. Με αποκορύφωμα βέβαια το Μουντιάλ του 2010, στη Νότια Αφρική, όπου η Ισπανία πήρε τον τίτλο και δεν ξέρω αν ο Κασίγιας ήταν ο MVP της διοργάνωσης, ήταν πάντως αυτός για τον οποίο μιλούσαν όλοι. Οι μισοί για ποδοσφαιρικά θέματα, οι άλλοι μισοί για την περιβόητη σκηνή, στην οποία η εκπάγλου Σάρα Καρμπονέρο πάει να του πάρει συνέντευξη κι αυτός τη βουτάει και της σκάει ένα φιλί το οποίο λίγωσε όλον τον πλανήτη και πιθανώς έκανε και πολλές γυναίκες να δουν αλλιώς το ποδόσφαιρο.

Η Ισπανία έχει μόλις πάρει τον τίτλο -πρώτο και μοναδικό στην ιστορία της- ο Κασίγιας βγαίνει κάθιδρος στα αποδυτήρια του Soccer City στο Γιοχάνεσμπουργκ και h Καρμπονέρο που δούλευε τότε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου «Telecinco», πάει να του πάρει δηλώσεις. Ο Κασίγιας ήταν λίγο αλλού: Αφού ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στο πλευρό του, τους γονείς και τον αδελφό του, έδωσε ένα -κανονικότατο- φιλί και στη Σάρα, αφήνοντας άναυδους οπαδούς, τηλεθεατές αλλά και την ίδια.

Φυσικά ήταν γνωστό ότι οι δύο τους είχαν σχέση. Και δεν ήταν απλώς γνωστό, αλλά ήδη είχε αποτελέσει και θέμα τόσο συζήτησης, όσο και αρνητικών δημοσιευμάτων. Ο Κασίγιας είχε φάει ένα άσχετο γκολ από τους άσχετους Ελβετούς στον μεταξύ τους αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου (νίκη με 1-0 της Ελβετίας) ήταν και η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Τότε, ξεκίνησε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που κατηγορούσαν την Καρμπονέρο ότι αποσπά την προσοχή του Κασίγιας στο γήπεδο.

Γι αυτό ίσως και οι φωτορεπόρτερ άρχισαν να ψάχνουν την ευκαιρία να τους βάλουν στο ίδιο καρέ, όσο μακριά από τον Κασίγιας κι αν προσπαθούσε να σταθεί η άμοιρη Καρμπονέρο, κάνοντας απλώς τη δουλειά της...

AP 100711020238

(AP Photo/Dani Ochoa de Olza)

Η Καρμπονέρο είχε μιλήσει για εκείνο το φιλί: «Το φιλί του Ίκερ στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ήταν το φιλί της ζωής μου. Υπήρξαν πολλά ακόμα φιλιά που δεν ήταν μπροστά σε μια κάμερα και ήταν επίσης πολύ σημαντικά».

Η ωραίος και η ωραία αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Η Καρμπονέρο γέννησε το πρώτο τους παιδί, τον Μάρτιν, τον Ιανουάριο του 2014. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς ο Κασίγιας τερμάτισε τη συνεργασία του με τη Ρεάλ, σε κλίμα που μόνο καλό δεν ήταν, και το ζευγάρι μετακόμισε στην Πορτογαλία. Η πενταετία που μεσολάβησε από το θρίαμβο του Μουντιάλ δεν ήταν καθόλου ανέφελη για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε πολλά μέτωπα ανοιχτά.

Βασικότερο αυτό με τον προπονητή του στη Ρεάλ, Ζοζέ Μουρίνιο, με τον οποίο η κόντρα τους είναι θρυλική. Φυσικά ο προπονητής κερδίζει πάντα και ο Κασίγιας από ένα σημείο και μετά άρχισε να βλέπει το παιχνίδι από τον πάγκο πολύ συχνότερα απ' ότι μέσα από το γήπεδο.

AP 111017013959

(AP Photo/Paul White)

Πέρα απ' αυτό, υπήρχε και μια διαρκής, ας την πούμε άβολη, κατάσταση με τους γονείς του και κυρίως τον πατέρα του, οι οποίοι ήταν πολύ παρεμβατικοί στην καριέρα του αλλά και στη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του, κάτι όχι και τόσο παράξενο για έναν άνθρωπο που άρχισε να βγάζει εκατομμύρια από την εφηβεία του. Όλα αυτά προκάλεσαν τρομερούς τριγμούς στην οικογένεια.

Η Καρμπονέρο ήταν πιθανώς η μόνη του πραγματική οικογένεια και δεν δίστασε να τον ακολουθήσει στην Πορτογαλία, όταν αυτός επιθύμησε να βρει εκεί την ηρεμία που είχε χάσει πλέον στην Ισπανία. Στις 20 Μαρτίου 2016 το ζευγάρι παντρεύτηκε και τον Iούνιο του 2016 η Σάρα γέννησε το δεύτερο γιο τους, το Λούκας. Και ο Κασίγιας έκανε ένα πολύ εντυπωσιακό come back, με τις απολαβές του να εκτοξεύονται και πάλι, το ηθικό του επίσης και την περιουσία του να υπολογίζεται πλέον στα 220 εκατομμύρια ευρώ.

Τι άλλο μπορεί να ήθελε κανείς από τη ζωή του;

Screen Shot 2019 05 29 at 12.27.55

(@Instagram/Sara Carbonero)

Την υγεία του, είναι η απάντηση

Η 35χρονη Καρμπονέρο εγχειρίστηκε πριν από λίγες μέρες στην κλινική Ruber της Μαδρίτης, εκεί όπου γεννήθηκαν οι δύο γιοί του ζευγαριού. Ο Κασίγιας είναι μαζί της, αναρώνοντας κι εκείνος από την περιπέτεια της δικής του υγείας, η ίδια ποστάρει αισιόδοξες αναρτήσεις στο Instagram, ίσως επιστρέψουν στην Ισπανία, ίσως και όχι, σημασία έχει να γίνουν καλά, κάτι που και οι δύο φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται πλήρως.

Όπως και ότι όλες οι ιστορίες με λεφτά, ομορφιά, επιτυχίες και όλα τα καλά, είναι πολύ ωραίες, αλλά τελικά ναι, υπάρχει ένα διά ταύτα που ίσως ακουστεί μελό, αλλά δεν είναι παρά πραγματικότητα: Όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν σε δευτερόλεπτα και να αποκτήσουν την ίδια (μη) αξία όσο και κάθε τι το εφήμερο.

Στο βλέμμα της Καρμπονέρο στην πρώτη φωτογραφία θα επιστρέψω.

Αν τους έμεινε κάτι απ' όλη αυτή την καταπληκτική, παραμυθένια, ιστορία, είναι ο ένας στον άλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ