ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η βασιλική οικογένεια δεν ήθελε τη Μέγκαν Μαρκλ - Ποιοι προσπάθησαν να αποτρέψουν το Χάρι

Η βασιλική οικογένεια δεν ήθελε τη Μέγκαν Μαρκλ - Ποιοι προσπάθησαν να αποτρέψουν το Χάρι
AP Photo/Frank Augstein

Δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη η αποκάλυψη ότι τουλάχιστον δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας προσπάθησαν να αποτρέψουν τον πρίγκιπα Χάρι από το να παντρευτεί τη Μέγκαν Μαρκλ...  

Η παράδοση θέλει τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας να μην έχει ποτέ ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τις νύφες που μπαίνουν σε αυτήν. Κορυφαίο παράδειγμα η Νταϊάνα, αλλά την παράδοση συνεχίζει επάξια η Μέγκαν Μαρκλ, ενώ η Κέιτ φαίνεται να έκανε όλες τις αναγκαίες υποχωρήσεις προκειμένου να προσαρμοστεί και τελικά να τα πηγαίνει καλά με την πεθερά της και το περιβάλλον της.

Η Μέγκαν, όμως, είναι από άλλο ανέκδοτο, γεγονός που καταδεινκνύεται διαρκώς. Και βέβαια αυτό ήταν κάτι που αρκετά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έβλεπαν και πριν το γάμο της με το Χάρι.

Ο Φίλιππος για παράδειγμα, παππούς του πρίγκιπα και σύζυγος της Ελισάβετ. Ο πρίγκιπας Χάρι, είναι πολύ δεμένος με τον παππού του, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους που είδαν από κοντά τον γιο του Άρτσι, μετά τη γέννησή του μικρού, τον Μάιο. Επίσης, ο 98χρονος Φίλιππος, είχε παρευρεθεί στον γάμο του Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, παρ’ όλες τις φήμες που τον ήθελαν να τον χάνει για λόγους υγείας. Σύμφωνα με την εφημεριδα Sun, πάντως, ο ιδιαίτερα σκληρός και ειλικρινής Φίλιππος, προειδοποίησε τον εγγονό του, να μην παντρευτεί την ηθοποιό και πρωταγωνίστρια τότε της σειράς «Suits». Απ' ότι απεδείχθη όμως, αυτός δεν τον άκουσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και ο αδερφός του πρίγκιπα Χάρι, ο Γουίλιαμ, τον είχε ρωτήσει αν είναι σίγουρος για το σημαντικό βήμα που θα έκανε, λίγο πριν ζητήσει από την Μέγκαν Μαρκλ να τον παντρευτεί, το 2017.

Όπως λέει στην εφημερίδα η ειδικός σε βασιλικά θέματα, Κέιτ Νίκολ, υπήρξε μια διαμάχη ανάμεσα στα αδέρφια, σχετικά με τον δεσμό του Χάρι με τη Μέγκαν. Μιλώντας σε ένα ντοκιμαντέρ για τη βασιλική οικογένεια, είχε πει: «Ο Γουίλιαμ ήταν αρκετά ανήσυχος για το γεγονός ότι η σχέση προχωρούσε τόσο γρήγορα. Αυτή η καλοπροαίρετη αδελφική συμβουλή, φαίνεται ότι ενόχλησε τον Χάρι».

«Πρέπει να έχει κανείς τεράστια ανοχή για έναν πετυχημένο γάμο»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δούκας του Εδιμβούργου, δίνει συμβουλές για τις σχέσεις, καθώς το 1997, είχε δηλώσει πως το κλειδί για έναν επιτυχημένο γάμο, είναι η ανεκτικότητα, όπως αναφέρει το περιοδικό Sunday Times Magazine. «Η ανεκτικότητα είναι ένα θεμελιώδες συστατικό. Μπορείτε να το διαπιστώσετε από εμένα, καθώς η βασίλισσα έχει το χαρακτηριστικό της ανοχής σε αφθονία».

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση του Φιλίππου για τη Μέγκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ