ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπέλα Χαντίντ: Η φωτογραφία που εξόργισε – Γιατί αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη

Μπέλα Χαντίντ: Η φωτογραφία που εξόργισε – Γιατί αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Evan Agostini/Invision/AP

Η Μπέλα Χαντίντ έχει δημοσιεύσει άπειρες προκλητικές φωτογραφίες στο Instagram, αλλά αυτή που κατάφερε να εξοργίσει πολλούς από τους ακολούθους της, δεν περιέχει καθόλου γυμνό. Μόνο το ένα της παπούτσι..

Το 22χρονο μοντέλο δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται το παπούτσι της μπροστά σε ένα παράθυρο αεροδρομίου. Μέχρι εκεί κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι στο βάθος, εκεί που «δείχνει» η σόλα της δηλαδή, διακρίνονται αεροπλάνα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μια μεγάλη μερίδα των θαυμαστών της αντέδρασε έντονα διότι το πόδι της ήταν τοποθετημένο έτσι ώστε η σόλα του παπουτσιού να δείχνει προς τις σημαίες στις ουρές των αεροπλάνων κάτι που αποτελεί ασέβεια στον αραβικό πολιτισμό, με τα σχόλια να συνοδεύονται από το hashtag #BellaHadidIsRacist (η Μπέλα Χαντίντ είναι ρατσίστρια).

Κάποιοι άλλοι το πήγαν ακόμη πιο μακριά, ζητώντας από οίκους που συνεργάζονται με το διάσημο μοντέλο, όπως ο οίκος Dior και Calvin Klein να σταματήσουν να την χρησιμοποιούν στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.

bella hadid shoe instagram

Η φωτογραφία που ξεσήκωσε το σάλο

Αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη

Μετά την απρόσμενη κατακραυγή, η Μπέλα Χαντίντ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη τόσο στα αγγλικά όσο και στα αραβικά στο Twitter και στο Instagram, εξηγώντας ότι η φωτογραφία «δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την πολιτική» και σε ένα ξεχωριστό tweet την Δευτέρα, πρόσθεσε πως «ήταν ένα τίμιο λάθος νωρίς το πρωί».

«Κάνω αυτή την ανάρτηση για να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα που με βαραίνουν», έγραψε η Μπέλα Χαντίντ στα Instagram Stories της. «Ξεκινώντας, ποτέ δεν θα ήθελα να χρησιμοποιώ τις αναρτήσεις μου ή την πλατφόρμα μου για να δείξω το μίσος ενάντια σε κάποιον άλλον, ειδικά απέναντι σε εκείνους από την δική μου πανέμορφη και δυνατή κληρονομιά. Αγαπώ και σέβομαι τόσο πολύ την μουσουλμανική και αραβική πλευρά της οικογένειάς μου, καθώς και τους αδερφούς και τις αδερφές μου σε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο τους σέβομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, αλλά πάντα προσπαθούσα να υποστηρίξω όσα θεωρούσα σωστά, ειδικά αναφορικά με την Μέση Ανατολή».

Bella Hadid Instagram signomi 0

Η απολογητική ανάρτηση του μοντέλου στο Instagram

Και συνέχισε εκφράζοντας τον σεβασμό της για τη Μέση Ανατολή, γράφοντας: «Ποτέ μέχρι τώρα και ούτε στο μέλλον δεν θα μιλήσω αρνητικά γι’ αυτές τις χώρες. Μόνο για να εκφράσω την αγάπη και την αληθινή ομορφιά τους, όπως πάντα μου δίδασκε ο πατέρας μου. Το να νιώθω ότι σας απογοήτευσα είναι αυτό που με πονάει περισσότερο. Η φωτογραφία του παπουτσιού δεν έχει να κάνει με την πολιτική. Σας το υπόσχομαι», έγραψε η Χαντίντ. «Δεν πρόσεξα ποτέ τα αεροπλάνα στο φόντο και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είχα ποτέ σκοπό να δείξω ασέβεια προς αυτές τις αεροπορικές εταιρείες, πόσο μάλλον αυτές τις εκπληκτικές χώρες. Αγαπώ αυτές τις αεροπορικές εταιρείες, που έχουν τα καλύτερα αεροπλάνα και ανθρώπους».

Κλείνοντας, έστειλε «μια ειλικρινή συγγνώμη σε όσους πίστεψαν ότι μπορεί να τους προσέβαλα, ειδικά στη Σαουδική Αραβία και στα ΗΑΕ. Δεν ήθελα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο και ελπίζω να κατανοείτε την παρεξήγηση. Θα είμαι πιο υπεύθυνη. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Σας αγαπώ όλους ξεχωριστά».

Δεν δέχτηκαν όμως όλοι την απολογία της. «Ποτέ δεν σε συμπάθησα και τώρα έχω λόγο για να συνεχίσω να μην σε συμπαθώ,» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να προσθέτει: «Ξέρουμε πως το έκανε επίτηδες και ζήτησε συγγνώμη γιατί φοβάται για την δουλειά της και όχι επειδή θέλει τον σεβασμό μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ