ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Μαντόνα εναντίον της οπλοκατοχής - Το σοκαριστικό καινούργιο video clip της

Η Μαντόνα εναντίον της οπλοκατοχής - Το σοκαριστικό καινούργιο video clip της
Evan Agostini/Invision/AP

Μαντόνα έχει γα μας ένα μήνυμα: «Πρέπει να ξυπνήσουμε». Και αναφέρεται στο πολύ καυτό θέμα της οπλοκατοχής, με ένα πολύ σκληρό video clip για τραγουδι «God Control», από το νέο άλμπουμ της, Madame X.

Η Μαντόνα πάντα ήξερε πώς να τραβά την προσοχή και τώρα το κάνει για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στην Αμερική: «Κάθε χρόνο, πάνω από 36.000 Αμερικανοί πέφτουν θύματα ένοπλης βίας και περίπου 100.000 ακόμη τραυματίζονται. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Περιορισμός στην οπλοκατοχή. Τώρα».

Τo νέο τραγούδι της Μαντόνα κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες ώρες στο youtube με ένα σοκαριστικό video clip – «καμπανάκι» και έχει όνομα God Control.

Πρόκειται για ένα σκληρό βίντεο που προβάλλει σκηνές ωμής βίας και αίματος, από ένοπλη επίθεση που διαδραματίζεται σε μια disco, φέρνοντας στη μνήμη τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στο κλαμπ Pulse του Ορλάντο τον Ιούνιο του 2016, αφήνοντας πίσω 49 ανθρώπους νεκρούς και 53 τραυματίες.

Η βασίλισσα της ποπ, επιχειρεί με το νέο και τολμηρό της αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα να εστιάσει την προσοχή του κόσμου γύρω από το σημαντικό ζήτημα της οπλοκατοχής και της ανάγκης ελέγχου της, δεδομένου ότι ο κάθε άνθρωπος στις ΗΠΑ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να προμηθευτεί ένα όπλο, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

Σο νέο της video, του «God Control», σκηνοθετημένο από το συνεργάτη της από την εποχή του «Ray of Light»), Γιόνας Άκερλουντ, η Μαντόνα, με δάκρυα στα μάτια, γράφει τους συγκινητικούς στίχους του τραγουδιού και λέει: «Θέλω να επιστήσω την προσοχή ως καλλιτέχνις σε ένα πρόβλημα στην Αμερική που είναι εκτός ελέγχου και κοστίζει τη ζωή αθώων ανθρώπων. Αυτή η κρίση μπορεί να τελειώσει εάν οι νομοθέτες μας ενεργήσουν για να αλλάξουν τους νόμους που δεν μας προστατεύουν όλους».

madonna02

Το video είναι καθηλωτικό όσο κι ο λόγος ύπαρξής του, η βία είναι σκληρή, βιωματική και η Μαντόνα σε μια από εκείνες τις στιγμές της στις οποίες η αισθητική και το μήνυμα είναι πιο δυνατά από το τραγούδι. Για μια ακόμη φπρά, μετά την πρόσφατη εμφάνισή της στο Ισραήλ, η Μαντόνα κάνει πολιτική και ο κόσμος ακούει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ