ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ολίβια Νιούτον Τζον: Η μάχη με τον καρκίνο - «Δεν θελω να ξέρω πόσο θα ζήσω»

Ολίβια Νιούτον Τζον: Η μάχη με τον καρκίνο - «Δεν θελω να ξέρω πόσο θα ζήσω»
AP Photo/Esteban Felix

Γενναία. Είναι η μόνη λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει τη μάχη της Ολίβια Νιούτον Τζον με τον καρκίνο, για τρίτη φορά μάλιστα. Στα 70 της, η ηθοποιός λέει ότι δεν θέλει να ξέρει πόσο χρόνο έχει μπροστά της

Η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή 60 Minutes Australia για το πώς είναι να ζεις με καρκίνο 4ου σταδίου στο στήθος. «Όταν μαθαίνεις ότι έχεις καρκίνο, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι ίσως ο χρόνος σου είναι περιορισμένος», λέει. «Αν κάποιος σου πει ότι έχεις μπροστά σου έξι μήνες ζωής, πολύ πιθανό αυτό θα συμβεί επειδή θα το πιστέψεις», συνεχίζει. «Έτσι, για μένα, ψυχολογικά είναι καλύτερα να μην έχω ιδέα τι περιμένουν οι γιατροί, ή πόσο έζησε ο τελευταίος άνθρωπος που είχε αυτό που έχω».

Η ηθοποιός διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στο στήθος το 1992 και μετά πάλι το 2013, αλλά επέλεξε τότε να παλέψει ιδιωτικά, κρατώντας την περιπέτειά της μακριά από τη δημοσιότητα.

Τώρα που ο καρκίνος επέστρεψε, η ηθοποιός λέει ότι χρησιμοποιεί κάναβη για να αντιμετωπίσει τους πόνους.

«Πιστεύω πραγματικά ότι η κάναβη έχει κάνει τεράστια διαφορά. Αν δεν πάρω τις σταγόνες, νοιώθω τον πόνο, οπότε ξέρω ότι λειτουργεί».

Προς το παρόν, πάντως, έχει σταματήσει να δουλεύει και βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η σταρ της ταινίας «Grease» έχει οργανώσει μια δημοπρασία με κάποια από τα αναμνηστικά της, όπως το περίφημο δερμάτινο ρούχο που φορούσε στην ταινία, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Τζον Τραβόλτα.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα πάνε στο Κέντρο Έρευνας για τον καρκίνο που έχει ιδρύσει η ηθοποιός (the Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Centre) στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, απ’ όπου και κατάγεται.

Ο φίλος και συμπατριώτης της Χιού Τζάκμαν, ο οποίος επίσης δίνει μάχη με τον καρκίνο -του δέρματος εκείνος- ανέβασε ένα μήνυμα συμπαράστασης για την ηθοποιό στο Twitter. «Είσαι το πιο καταπληκτικό άτομο, η πιο καταπληκτική μητέρα, η καλύτερη πρέσβης», έγραψε ο Τζάκμαν. «Και σε αγαπάμε», κατέληξε.

Η Νιούτον Τζον, πάντως, στη συνέντευξή της, εξέφρασε, ανάμεσα σε άλλα και την ευγνωμοσύνη της: «Είμαι τόσο τυχερή που το πέρασα τρεις φορές και είμαι ακόμα εδώ. Ζω μ’ αυτό. Κάθε μέρα είναι ένα δώρο τώρα. Ειδικά τώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ