ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Προέβλεψαν οι Simpsons την Γκρέτα Τούνμπεργκ και την «κόντρα» της με τον Τραμπ;

Προέβλεψαν οι Simpsons την Γκρέτα Τούνμπεργκ και την «κόντρα» της με τον Τραμπ;
FOX & AP

Πολλοί πιστεύουν ότι οι Simpsons έχουν προβλέψει πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας, όπως την 11η Σεπτεμβρίου, την εκλογή Τραμπ, τον νικητή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2018, ακόμη και την... αποκαθήλωση της εταιρείας παιχνιδιών Toys ‘R’ Us.

Τώρα η σειρά κινουμένων σχεδίων απασχολεί ξανά τους φαν της καθώς πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως προέβλεψαν την 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ αλλά και την κόντρα της με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ!

Συγκεκριμένα σε ένα επεισόδιο το 2009 η Λίζα Σίμπσον μιλά για το περιβάλλον και βγάζει έναν συγκινητικό και έντονο λόγο μπροστά στους συμμαθητές της, λέγοντας πως το Σπρίνγκφιλντ δεν θα υπάρχει το 2050 λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η σκηνή αυτή θύμισε τον ηχηρή ομιλία που έδωσε στον ΟΗΕ για το κλίμα και η Τούνμπεργκ.

Η έφηβη Σουηδή ζήτησε εξ ονόματος χιλιάδων νέων που την ακολουθούν, λογοδοσία από τους παγκόσμιους ηγέτες, τους οποίους κατηγορεί για «προδοσία» στα θέματα της απορρύθμισης του κλίματος.

Μαζί με άλλους δεκαπέντε νέους, κατέθεσε μια μήνυση ενώπιον της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε βάρος πέντε χωρών, της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Τουρκίας, αλλά και της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Μάλιστα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ και ο Ντόναλντ Τραμπ διασταυρώθηκαν για λίγο στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια απροσδόκητη εμφάνιση μερικών λεπτών.

Ένα βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή δείχνοντας τη νεαρή κοπέλα να ρίχνει ένα αυστηρό βλέμμα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίστοιχο περιστατικό έδειξαν και οι Simpsons όταν ο Αμερικανός πρόεδρος πέρασε μπροστά από την Μάγκι και εκείνη τον κοίταξε με απέχθεια.

18966694 7508033 image a 21 1569510132667

Τι συμβαίνει τελικά με τους Simpsons και τα προφητικά τους επεισόδια;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ