ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 17/10 - 23/10

Οι ταινίες της εβδομάδας 17/10 - 23/10
Pixabay

O Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών και η Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου βγαίνουν μαζί αυτή την εβομάδα τις αίθουσες, σε μια απόπειρα να συναγωνιστούν το Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας που συνεχίζει να σαρώνει τα πάντα.

Παράσιτα (Parasite), Μπονγκ Τζουν-χο

Η ιστορία μιας τετραμελούς οικογένειας μικροαπατεώνων, που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια από τις λιγότερο προνομιούχες περιοχές της σημερινής Σεούλ. Μια αχτίδα ελπίδας εμφανίζεται, ωστόσο, όταν ο νεαρός γιος της φαμίλιας βρίσκει δουλειά στο πολυτελές σπίτι ενός ιδιοκτήτη πολυεθνικής εταιρείας, δημιουργώντας με ύπουλο τρόπο τις συνθήκες ώστε και οι υπόλοιποι παρίες συγγενείς του να μπορέσουν να επωφεληθούν της ευκαιρίας, δίχως να φαντάζεται, παρ' όλα αυτά, όσα πρόκειται να συμβούν. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών. Από τις 17 Οκτωβρίου στις αίθουσες όλης της Ελλάδας.

Συνώνυμα (Synonymes), Ναντάβ Λαπίντ

Ο Γιόαβ, ένας νεαρός Ισραηλινός, είναι αποφασισμένος να αποκηρύξει την εθνικότητα του και να γίνει Γάλλος. Στο Παρίσι, εγκαταλείπει τη γλώσσα του και με τη βοήθεια ενός λεξικού επιχειρεί με κάθε τρόπο να επινοήσει μια νέα ταυτότητα για τον εαυτό του. Η ταινία του Ναντάβ Λαπίντ που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2019.

Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους (Maleficent: Mistress of Evil), Χοακίμ Ρένινγκ

H Maleficent και η βαφτιστήρα της Ορόρα έρχονται αντιμέτωπες με περίπλοκους οικογενειακούς δεσμούς -που ενώ τις φέρνουν κοντά την ίδια στιγμή τις ωθούν σε αντίθετες κατευθύνσεις- με αφορμή μία γαμήλια τελετή και την εμφάνιση απρόσμενων συμμάχων και σκοτεινών, πρωτόγνωρων δυνάμεων. Δεύτερη περιπέτεια για τη σατανική Maleficent. Με την Αντζελίνα Τζολί. Η ταινία θα προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους, μεταγλωττισμένη και σε 3D.

Επικίνδυνες Κυρίες (Hustlers), Λορίν Σκαφάρια

Mια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008, βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται. Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ. Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου. Η βασισμένη σε αληθινή ιστορία ταινία που οδηγεί τη Τζένιφερ Λόπεζ στα Όσκαρ.

Καρό Νίντζα (Checkered Ninja), Άντερς Μάθεσεν, Θορμπιόρν Κριστόφερσεν

Μία στοιχειωμένη κούκλα Νίντζα συνεργάζεται με τον Άλεξ για να πάρει εκδίκηση για τον φόνο ενός φτωχού παιδιού. Ο Καρό Νίντζα βοηθάει τον Άλεξ να αντιμετωπίσει τον τραμπούκο του σχολείου και να κατακτήσει το κορίτσι των ονείρων του, ενώ ο Άλεξ του μαθαίνει ότι μία αιματηρή εκδίκηση δεν είναι καλύτερη από ένα αιματηρό έγκλημα. Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ