ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Victoria's Secret: Τέλος εποχής για τα περίφημα σόου

Victoria's Secret: Τέλος εποχής για τα περίφημα σόου
AP Photo/Francois Mori

Αγγελάκια τέλος. Τουλάχιστον με τη μορφή που τα ξέραμε. Τα περίφημα και πολυσυζητημένα στο παρελθόν σόου της Victoria's Secret φαίνεται ότι αναστέλονται επ' αόριστον, κάτι καθόλου παράξενο, αφού το τελευταίο πάτωσε σε τηλεθέαση και δεν φαίνεται να τραβάει πλέον καθόλου το ενδιαφέρον του κοινού.    

Έτσι, η διάσημη εταιρεία εσωρούχων Victoria’s Secret, αποφάσισε να ακυρώσει τη φετινή επίδειξη. Η συγκεκριμένη επίδειξη μόδας ξεκίνησε το 1995 και ήταν κάποτε μια σημαντική εκδήλωση της ποπ κουλτούρας, τραβώντας το ενδιαφέρον εκατομμυρίων θεατών κάθε χρόνο.

Πέρσι όμως, σημείωσε τη μικρότερη τηλεθέαση όλων των εποχών και έγινε θέμα έντονης κριτικής με πολλούς να λένε πλέον ανοιχτά ότι είναι σεξιστική, ξεπερασμένη, και χωρίς ποικιλία.

Η μητρική εταιρεία της Victoria’s Secret, L Brands, ανακοίνωσε ότι είναι σημαντικό να εξελιχθεί η στρατηγική μάρκετινγκ τους. «Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε πώς να προωθήσουμε τη θέση της εταιρείας μας και να την περάσουμε καλύτερα στους πελάτες», είπε στους επενδυτές ο Στιούαρτ Μπουργκντόρφερ, επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της L Brands.

Στην ετήσια επίδειξη μόδας έχουν περπατήσει μερικά από τα κορυφαία supermodels στον κόσμο, φορώντας λαμπερά εσώρουχα με πανάκριβα κοσμήματα και φτερά αγγέλων από πούπουλα. Η συγκεκριμένη επίδειξη, αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα πολλών μοντέλων όπως οι Τάιρα Μπανκς, Χάιντι Κλουμ και Μιράντα Κερ.

AP 091119050564

Η Χάιντ Κλουμ στην πασαρέλα της Victoria's Secret, το 2009. (@AP Photo/Jason DeCrow)

Εμπλοκή με το σκάνδαλο Επστάιν

Οι κακές πωλήσεις αντικατοπτρίζονται στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019, που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα και δείχνει καθαρή ζημιά 252 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, η μητρική εταιρεία της Victoria’s Secret έτυχε κακής δημοσιότητας λόγω της φιλίας του ιδρυτή της, του δισεκατομμυριούχου Λες Γουέξνερ, με τον αποθανόντα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, που αυτοκτόνησε στην φυλακή τον περασμένο Αύγουστο, εν αναμονή της δίκης του για σωματεμπορία.

Ο Γουέξνερ είχε προσλάβει τον Επστάιν ως σύμβουλο, αλλά έκοψε τις επαφές το 2007 κατηγορώντας τον μάλιστα για υπεξαίρεση χρήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ