ΚΟΣΜΟΣ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Επιμένει ότι είναι αθώος - Η συνέντευξη πριν τη δίκη

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Επιμένει ότι είναι αθώος - Η συνέντευξη πριν τη δίκη
AP Photo/Mark Lennihan

Για πρώτη φορά, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε δημόσια και αποκάλεσε τον εαυτό του «έναν ξεχασμένο άνθρωπο».  

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New Υork Post, ο Γουάινστιν αρνήθηκε να απαντήσει στις εναντίον του κατηγορίες. Είπε ότι συμφώνησε να κάνει τη συνέντευξη για να αποδείξει ότι δεν υπερβάλλει για το πόσο άσχημα περνάει και σε πόσο άσχημη κατάσταση βρίσκεται ο ίδιος.

Ο Γουάινστιν προσήλθε σε μια ακρόαση την περασμένη εβδομάδα στηριζόμενος σε ένα «πι» και η δικηγόρος του, Ντόνα Ροτούνο, είπε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης της έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε επέμβαση στην πλάτη.

Άνθρωποι από το περιβάλλον του 67χρονου Γουάινστιν, είπαν στο CNNi ότι ο απαξιωμένος παραγωγός είναι σε άρνηση αναφορικά με την πραγματική του κατάσταση και το πόσο χαμηλά έχει πέσει. Σχεδιάζει μέχρι και να επανεκκινήσει την καριέρα του μετά τη δίκη, λένε.

Ο Γουάινστιν είπε στην Post ότι έχει κάνει περισσότερες ταινίες με γυναίκες σκηνοθέτες από οποιονδήποτε άλλον παραγωγό. «Και μιλάω για πριν 30 χρόνια, όχι για τώρα που είναι στη μόδα», συμπλήρωσε. Είπε επίσης ότι ήταν πρωτοπόρος στο να δίνει μεγαλύτερους ρόλους στις γυναίκες. «Κι όμως όλα αυτά ξεχάστηκαν μετά από αυτά που γίνονται. Η δουλειά μου ξεχάστηκε», είπε στην εφημερίδα.

Είκοσι τρεις από τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Γουάινστιν για παρενόχληση και κακοποίηση, απάντησαν στη συνέντευξη με μια ανακοίνωση: «Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινωνίας για μια ακόμη φορά. Λέει ότι δεν θέλει να ξεχαστεί. Ε, λοιπόν, δεν θα ξεχαστεί. Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν ένα σεξουαλικό εγκληματία που δεν αξίζει τίποτα».

Οι ηθοποιοί Άσλεϊ Τζουντ και Ροζάνα Αρκέτ είναι ανάμεσα στις γυναίκες που υπέγραψαν την ανακοίνωση.

Η συνέντευξη του Γουάινστιν έρχεται λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της δίκης του, στις 6 Ιανουαρίου. Πριν από λίγες μέρες,. Η δικηγόρος του είπε ότι οι κατήγοροι έχουν με το μέρος τους τα ΜΜΕ.

Ο Γουάινστιν κατηγορείται ότι βίασε μια γυναίκα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη το 2013, ενώ μια άλλη γυναίκα τον κατηγορεί ότι την εξανάγκασε να κάνουν στοματικό σεξ στο σπίτι του στο Μανχάταν το 2006. Ο Γουάινστιν έχει δηλώσει αθώος και απέρριψε όλες τις κατηγορίες για μη-συναινετικό σεξ. Ο ίδιος έδωσε τη συνέντευξη στην Post από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται μετά από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

Ο εισαγγελέας Ντάγκλας Γουίγκντορ, ο οποίος εκπροσωπεί αρκετά από τα θύματα του Γουάινστιν, είπε ότι η συνέντευξη ήταν ένα επικοινωνιακό κόλπο. «Ο κύριος Γουάινστον κάθεται στο πανάκριβο δωμάτιο του νοσοκομείου και μάς ζητάει να αναγνωρίσουμε τα προηγούμενα επιτεύγματά του, τα οποία είναι αυτονόητο ότι ξεχάστηκαν μετά την αποκάλυψη των φριχτών πράξεών του, την απόλυτη άρνησή του να αποδεχθεί την ενοχή του και να αναλάβει τις ευθύνες του και την πρόσφατη προσπάθειά του να αναγκάσει τα θύματά του να δεχτούν έναν πολύ άδικο συμβιβασμό», είπε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ