ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γκουίνεθ Πάλτροου: «Κομπογιαννίτικη» λέει ο επικεφαλής του NHS για την εκπομπή της

Γκουίνεθ Πάλτροου: «Κομπογιαννίτικη» λέει ο επικεφαλής του NHS για την εκπομπή της
Jordan Strauss/Invision/AP

Ο επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS), Σάιμον Στίβενς, επιτέθηκε στη νέα τηλεοπτική σειρά της ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου, χαρακτηρίζοντας την «επικίνδυνη για την δημόσια υγεία».

Σε ομιλία του, στην Οξφόρδη, κατηγόρησε ευθέως τη σειρά για «παραπληροφόρηση», προειδοποιώντας τον κόσμο για τα προϊόντα ευεξίας, τα οποία χαρακτήρισε «αμφιλεγόμενα», αλλά και για τις «κομπογιαννίτικες πρακτικές», που λανσάρουν. «Τα φερόμενα ως προϊόντα υγείας που πωλούνται στο διαδίκτυο, μπορεί να είναι από άχρηστα έως επιβλαβή», είπε συγκεκριμένα. Αναφερόμενος δε, στην ομοιοπαθητική, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι είναι «παλιά απάτη».

Η σειρά του Netflix με τίτλο, «The Good Lab», γυρίστηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ευεξίας «Goop», η οποία ανήκει στην Πάλτροου. Η «Goop» ισχυρίζεται ότι ερευνά τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας, για σωματικές και ψυχικές ασθένειες.

Σύμφωνα με το Netflix, στόχος της σειράς «The Good Lab» δεν είναι να προσφέρει ιατρικές συμβουλές, αλλά να ψυχαγωγήσει το κοινό.

Ο εκπρόσωπος της «Goop», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σάιμον Στίβενς, απάντησε ότι «είναι ξεκάθαρο πως τα θέματα που καλύπτουμε μπορεί να μην υποστηρίζονται επιστημονικά ή ότι η όποια έρευνα μπορεί να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο»

Η σειρά του Netflix, «The Good Lab» έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ