ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις της Κέιτ Μπέκινσεϊλ για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις της Κέιτ Μπέκινσεϊλ για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν
AP Photo/Matt Sayles

Μετά την ανακοίνωση της ποινής 23 χρόνων φυλάκισης για το Χάρβεϊ Γουάινστιν, η Κέιτ Μπέκινσεϊλ, με ένα ποστ της στο Instagram αφηγήθηκε τη δική της προσωπική εφιαλτική ιστορία με τον παραγωγό. 

Η ίδια έγραψε ότι «όχι, δεν συγκρίνεται με τη σεξουαλική κακοποίηση τόσων και τόσων γυναικών», αλλά ταυτόχρονα κάτι δείχνει.

Η μαρτυρία της χρονολογείται από το 2001 - και την πρεμιέρα της ταινίας «Serendipity»:

«Aυτές οι φωτογραφές είναι από την πρεμιέρα του "Serendipity" στην Νέα Υόρκη, στις 5 Οκτωβρίου 2001. Όλοι αρχικά αρνηθήκαμε να παραστούμε. Το να συνεχίσεις κανονικά με μία πρεμιέρα, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την 11η Σεπτεμβρίου σε μία πόλη που ακόμα φλέγεται, μάς φάνηκε το πιο αναίσθητο, άκαιρο, άστοχο πράγμα. Αλλά, ο Χάρβεϊ επέμενε. Οπότε ήρθαμε όλοι στην Νέα Υόρκη και με, κάποιο τρόπο, το καταφέραμε.

Το επόμενο πρωί ο Χάρβεϊ με πήρε τηλέφωνο και με κάλεσε με τη μικρή μου κόρη στο σπίτι του για να παίξουν με τη δική του. Συμφώνησα. Όταν φτάσαμε, αμέσως εμφανίστηκε μία γκουβερνάντα και πήρε τα κορίτσια σε άλλο δωμάτιο. Πήγα να ακολουθήσω, αλλά ο Χάρβεϊ με σταμάτησε - "όχι εσύ μένεις εδώ", μου είπε.

Τη στιγμή που έκλεισε η πόρτα άρχισε να ουρλιάζει. "Ηλίθιο μ..νί, μού κατέστρεψες την πρεμιέρα!" Δεν είχα ιδέα σε τι αναφερόταν και άρχισα να τρέμω. Εκείνος συνέχισε να ουρλιάζει. "Όταν εγώ κάνω πρεμιέρες, εσύ θα έρχεσαι με κολλητό φόρεμα και θα κουνάς τον κώλο και τα βυζιά σου. Δε θα εμφανίζεσαι σα γαμ..μένη λεσβία, ηλίθιο γαμ..μένο μ...νί!"

https://www.instagram.com/p/B9ngeZOASEN

Ξέσπασα σε κλάμματα από το σοκ. Προσπάθησα να ψελλίσω κάτι του τύπου "Χάρβεϊ, όλη η πόλη θρηνεί, άνθρωποι ακόμα ψάχνουν τους συγγενείς τους, δεν μπορώ να εμφανιστώ σε μια πρεμιέρα ντυμένη για bachelor party". Κι εκείνος απάντησε...

"Δεν με ενδιαφέρει. Είναι η πρεμιέρα ΜΟΥ και αν θέλω μ...ί στο κόκκινο χαλί, αυτό θα μου δίνεις!"

Ούρλιαζε. Εξαλλος. Κατάφερα να πάρω το παιδί μου και να φύγουμε από εκεί μέσα. Κι αυτή ήταν μόνο μία από τις πολλές εμπειρίες μαζί του. Η οποία φυσικά δεν είναι "έγκλημα". Αλλά κάτι δείχνει. Επίσης, φυσικά και τιμωρήθηκα. Και για αυτό και για άλλα "όχι" που του είπα κατά καιρούς. Το άκουσμα ότι μπαίνει φυλακή για 23 χρόνια είναι μία τεράστια ανακούφιση για μένα. Χαίρομαι εκ μέρους όλων των γυναικών που κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν και εύχομαι να σταθεί αυτό ως μάθημα προς αποφυγή στη δική μας βιομηχανία, αλλά και σε όλους τους άλλους εργασιακούς χώρους εκεί έξω.

Μπορεί να μην είναι εγκλήματα, αλλά το απάνθρωπο bullying και ο αρρωστημένος συναισθηματικός εκβιασμός και εξευτελισμός πρέπει να καταγράφονται όταν οι γυναίκες μιλούν (κι εγώ τότε ΜΙΛΗΣΑ) και πρέπει να βρίσκουν επέμβαση και τιμωρία. Ελπίζω και εύχομαι η κινηματογραφική βιομηχανία να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει ως παραβατικές όλες αυτές τις συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας, να τις αποκαλύπτει και να τις εξολοθρεύει, για το καλό και των δύο φύλων», καταλήγει η ηθοποιός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ