ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί ο Quentin Tarantino δεν έκανε ποτέ αυτή την ταινία της Marvel;

Γιατί ο Quentin Tarantino δεν έκανε ποτέ αυτή την ταινία της Marvel;
Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Quentin Tarantino ανήκει στους δημιουργούς που έχουν αφήσει παρακαταθήκη στον κινηματογράφο πολλά εξαιρετικά δημιουργήματα.

Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, που βρίσκεται πίσω από παραγωγές, όπως «Pulp Fiction» (1994), «Kill Bill» (2003-2004), «Inglorious Basterds» (2009) και «Django Unchaned» (2012), ήταν να αναλάβει μία ταινία, που σίγουρα θα γινόταν blockbuster. Όχι μόνο για τον άνθρωπο που θα την παρήγαγε, αλλά και για την ίδια τη θεματική της: τον Luke Cage.

Quentin Tarantino Marvel4


Πηγή: AP Photo

Ο Luke Cage ήταν να γίνει αμέσως μετά το «Reservoir Dogs» (1992) και, αν αυτό συνέβαινε, σήμερα θα μιλούσαμε για έναν πάντρεμα Marvel με Tarantino. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αυτήν τη στιγμή φαντάζει μάλλον απίθανο, αλλά εκείνη την εποχή ήταν ένα άκρως ρεαλιστικό σενάριο που βρισκόταν σε εξέλιξη, τουλάχιστον στο μυαλό του σκηνοθέτη.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ιδέα ναυάγησε κι ο λόγος είναι πολύ πιο απλός από αυτό που κανείς θα σκεφτόταν, μη έχοντας ουδεμία σχέση με τεχνικά ή διαδικαστικά πράγματα πίσω από τη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με το Cinemablend, ο Tarantino είπε:

«Αυτό που με απέτρεψε από το να το κάνω είναι ότι οι φανατικοί με τα κόμικς φίλοι μου με μετέπεισαν. Γιατί είχα την ιδέα ότι ο Larry Fishburne θα ήταν ο τέλειος άνθρωπος για να παίξει τον Luke Cage. Μιλάω για τον Larry Fishburne του «King of New York». Του είπα γι’ αυτό. Αλλά όλοι οι φίλοι μου έλεγαν ‘Όχι, όχι, όχι, πρέπει να είναι ο Wesley Snipes’. Και τους είπα "Κοιτάξτε, μου αρέσει ο Wesley Snipes, αλλά ο Larry Fishburne είναι πρακτικά ο Marlon Brando. Πιστεύω ότι ο Fish είναι ο άνθρωπος (για τον ρόλο)". Κι όλοι έλεγαν ‘Ναι, αλλά πρέπει να βρει τη φόρμα του σε μεγάλο βαθμό. Ο Snipes είναι ήδη εκεί’. Και είπα "Αφήστε το αυτό, δεν είναι σημαντικό, εντάξει;" Και συνέχισα "Το καταστρέψατε όλο"»

Το όνομα του Tarantino βρισκόταν και στα υποψήφια για τη σκηνοθεσία του «Iron Man» (2008), μία δουλειά που τελικά πήρε ο Jon Favreau, ενώ ο Luke Cage έγινε τηλεοπτική σειρά το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ