ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λιν Σέλτον: Πέθανε, σε ηλικία 54 ετών, η σκηνοθέτης των Mad Men και άλλων γνωστών σειρών

Λιν Σέλτον: Πέθανε, σε ηλικία 54 ετών, η σκηνοθέτης των Mad Men και άλλων γνωστών σειρών
Richard Shotwell/Invision/AP

Σε ηλικία 54 ετών έφυγε από τη ζωή η Λιν Σέλτον, πρωτοπόρος του ανεξάρτητου κινηματογράφου και σκηνοθέτης διάσημων τηλεοπτικών σειρών, η οποία είχε υπογράψει μεταξύ άλλων επεισόδια του «Mad Men» και του πρόσφατου «Little Fires Everywhere» με πρωταγωνίστρια τη Ρις Γουίδερσπουν.

Η Λιν Σέλτον, η οποία πέθανε από αιματολογική διαταραχή, σοκάροντας το ανεξάρτητο και mainstream Χόλιγουντ, του οποίου αποτελούσε αγαπημένο παιδί, έγινε πρώτη φορά γνωστή με το «Humpday» (2009), μια κωμωδία που έκανε αίσθηση και τα πήγε πρίφημα τόσο στο Box Office όσο και στις κριτικές.

Δημιουργός της ανεξάρτητης αμερικανικής παραγωγής, η σκηνοθέτης είδε την ταινία της να αποκτά και γαλλικό ριμέικ με πρωταγωνιστές τους Ιβάν Ατάλ και Φρανσουά Κλουζέ.

Η ίδια συνέχισε κινηματογραφικά με τις κομεντί «Your Sister's Sister» (το 2011 με τους Μαρκ Ντιπλά, Έμιλι Μπλαντ) και το «Laggies» (το 2014 με τους Κίρα Νάιτλι, Σαμ Ρόκγουελ και Κλόε Γκρέις Μόρετζ), ενώ υπέγραψε διάσημα σίριαλ όπως τα Mad Men, The Mindy Project, Glow, Fresh Off The Boat και Little Fires Everywhere με πρωταγωνίστριες τις Ρις Γουίδερσπουν και Κέρι Ουάσινγκτον.

Το Χόλιγουντ δεν δελέασε την Λιν Σέλντον όσο κι αν ο πειρασμός ήταν μεγάλος: η Marvel της έκανε πρόταση για να σκηνοθετήσει το «Black Widow», αλλά εκείνη είπε όχι, επιμένοντας στο δικό της όραμα.

Τις τελευταίες ώρες στα social media, μερικά από τα διασημότερα ονόματα της βιομηχανίας της έστειλαν, σοκαρισμένα από την είδηση του θανάτου της, το δικό τους αντίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ