ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Δεν μπορώ ούτε να τις βλέπω»: Ο Βενσάν Κασέλ δεν θα έπαιζε ποτέ σε ταινία με υπερ-ήρωες

«Δεν μπορώ ούτε να τις βλέπω»: Ο Βενσάν Κασέλ δεν θα έπαιζε ποτέ σε ταινία με υπερ-ήρωες
AP Photo/Chris Pizzello

Τον έχουμε δει σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Έχει παίξει σε κωμωδίες, δράματα, τον καλό, τον κακό, τα πάντα. Σχεδόν τα πάντα, διότι ο Βενσάν Κασέλ δεν έχει εμφανιστεί ποτέ σε ταινία με υπέρ-ήρωες, παρότι του έχουν γίνει σχετικές προτάσεις. Το γιατί, το εξηγεί ο ίδιος. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Inverse, με αφορμή τη συμμετοχή του στον τρίτο κύκλο του «Westworld», ο Γάλλος αστέρας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης μίλησε, ανάμεσα στα άλλα και για την αποστροφή του (αυτή είναι η σωστή λέξη) προς τις ταινίες με υπερ-ήρωες, που σπάνε ταμεία τα τελευταία χρόνια.

«Ειλικρινά, αυτές τις ταινίες δεν μπορώ πια να τις βλέπω», λέει ο Βενσάν Κασέλ στη συνέντευξή του. «Όταν πρωτοεμφανίστηκαν με τις νέες τεχνολογίες, όταν ξαφνικά ο Iron Man ή ο Spider-Man έμοιαζαν αληθινοί κι όχι κιτς κατασκευάσματα των ειδικών εφέ, μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον. Μετά, όλο αυτό έγινε συνηθισμένο.

Όταν ήμουν μικρός, ήμουν μεγάλος φαν των κόμικ. Σήμερα, θεωρώ ότι όλες αυτές οι ταινίες είναι για παιδιά, αλήθεια. Και παρότι διατηρώ ένα μέρος παιδικότητας μέσα μου, θα έλεγα όχι. Δεν θα έβλεπα την ταινία».

Η άρνησή του αυτή, γίνεται σχετική, εάν -ίσως και αν- συντρέξουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τα διάσημα franchises της Marvel. Σε ποια περίπτωση θα σκεφτόταν ο Βενσάν Κασέλ να υποχωρήσει και να πει το μεγάλο ναι;

«Ίσως αν ο ρόλος ήταν ένας σπουδαίος κακός και την ταινία την έκανε κάποιος αρκετά έξυπνος και ταλαντούχος σκηνοθέτης ώστε να της δώσει μια αλλιώτικη χροιά και να μην μοιάζει με παιδική ταινία, τότε μπορεί και αν το έκανα. Διαφορετικά, όχι. Μ' έχουν προσεγγίσει κάποιες φορές κι έκρινα ότι θα ήταν μια μακροχρόνια δέσμευση για μια ταινία που, στο τέλος, δεν θα έβλεπα καν», καταλήγει ο ηθοποιός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ