ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σίλβια Κριστέλ: Η πολυτάραχη ζωή της θρυλικής «Εμμανουέλλας» γίνεται τηλεοπτική σειρά

Σίλβια Κριστέλ: Η πολυτάραχη ζωή της θρυλικής «Εμμανουέλλας» γίνεται τηλεοπτική σειρά
AP Photo

Η ζωή της ηθοποιού Σίλβια Κριστέλ, γνωστής για τον ρόλο της στην ερωτική ταινία «Εμμανουέλλα», θα είναι το αντικείμενο τηλεοπτικής σειράς που ετοιμάζεται, ανακοίνωσε ένας από τους παραγωγούς, ο Γάλλος Μαρκ Μισονιέ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Variety.

«Είμαι υπερήφανος που σας ανακοινώνω ένα από τα νέα σχέδια του @LincolnProdTV: Η σειρά #Sylvia μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη ζωή της Σίλβια Κριστέλ, την έγραψαν οι Μπενεντίκτ Σαρλ και Ολιβιέ Πουπονό», αναφέρει ο παραγωγός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τηλεοπτική σειρά 6 επεισοδίων θα βασιστεί στην αυτοβιογραφία της Ολλανδής ηθοποιού, που αναδείχθηκε σε ηλικία 22 ετών, τη δεκαετία του 1970, σε φαντασίωση εκατομμυρίων θεατών χάρη στην «Εμμανουέλλα», τη μεταφορά του βιβλίου της Εμανουέλ Αρσάν.

Η ταινία, που γνώρισε διεθνή επιτυχία, από την Ιαπωνία έως τις ΗΠΑ, αφηγείται τις σεξουαλικές περιπέτειες μιας νεαρής γυναίκας στην Ασία.

Screen Shot 2020 07 02 at 09.52.53

Η Κριστέλ είχε μια πολυτάραχη και όχι ευτυχισμένη ζωή, με πολλά προβλήματα τα οποία ξεκίνησαν όταν, σε πολύ μικρή ηλικία κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Ο βιασμός, τα ναρκωτικά και ο καρκίνος

Γεννήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο πανδοχείο που είχαν οι γονείς της. Εκεί, σε ηλικία εννέα ετών, ένας πελάτης του πανδοχείου τη βίασε.

Σε ηλικία 17 ετών πήρε μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς και κέρδισε. Το 1974 η Σίλβια έγινε ευρέως γνωστή ως Εμμανουέλα, αφού πρωταγωνίστησε στην ομώνυμη ερωτική ταινία. Ακολούθησαν άλλες έξι συνέχειες της Εμμανουέλα, ενώ η ηθοποιός πήρε μέρος και σε άλλες παραγωγές, όπως «η Μάτα Χάρι» και «ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι. Οι ρόλοι της ήταν πάντα της μοιραίας γυναίκας και της ερωμένης, μια μανιέρα από την οποία δεν κατάφερε να ξεφύγει ποτέ.

Η προσωπική της ζωή ήταν άστατη. Ο πρώτος της σύντροφος ήταν ο κατά 27 χρόνια μεγαλύτερός της Βέλγος ηθοποιός, Χιούγκο Κλάους, με τον οποίο έκανε ένα γιο το 1975. Η σχέση τους έληξε όταν η Σίλβια ερωτεύτηκε τον επόμενο σύντροφό της, το Βρετανό ηθοποιό, Ίαν ΜακΣέιν, επίσης κατά πολύ μεγαλύτερό της. Ο ΜακΣέιν υποσχέθηκε στη Σίλβια μια καριέρα στην Αμερική και το ζευγάρι μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Η επιτυχία δεν ήρθε ποτέ. Η σχέση τους ήταν προβληματική και την οδήγησε στα ναρκωτικά.

Μετά από δύο χρόνια κοινής ζωής με τον Βρετανό, η Κριστέλ ξεκίνησε να κάνει συστηματική χρήση κοκαΐνης. Ήταν η αρχή της κατάρρευσής της. Εξαρτημένη από τα ναρκωτικά, πήρε πολλές λάθος αποφάσεις που κατέστρεψαν την καριέρα της. Μετά το χωρισμό της από τον ΜακΣέιν, παντρεύτηκε δύο φορές. Κανένας από τους δύο γάμους της δεν κράτησε. Μια σχέση που τη σημάδεψε, ήταν αυτή με τον Βέλγο ραδιοφωνικό παραγωγό Φρεντ Ντε Βρε, καθώς ο Φρεντ έφυγε πρόωρα από τη ζωή, βυθίζοντάς τη στη θλίψη. Εκτός από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, η Κριστέλ ήταν μανιώδης καπνίστρια από τα έντεκά της χρόνια.

Το 2001 διαγνώστηκε με καρκίνο στο λάρυγγα. Ακολούθησε αγωγή με χημειοθεραπείες, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει την αρρώστια. Ο καρκίνος προχώρησε στα πνευμόνια της και η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στις 18 Οκτωβρίου 2012, ενώ κοιμόταν στο νοσοκομείο. Ήταν μόλις 60 ετών.

Το 2006 είχε δημοσιεύσει την αυτοβιογραφία της με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο «Γυμνή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ