ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέες αποκαλύψεις για τα αίτια θανάτου του Πρινς

Νέες αποκαλύψεις για τα αίτια θανάτου του Πρινς
REUTERS

Το Falcon 900 της Dassault που μετέφερε τον Πρινς, βρισκόταν σε απόσταση μίας ώρας από την Ατλάντα, την Παρασκευή 15 Απρίλιου.

Τότε, ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ζήτησε από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Σικάγο να κάνει έκτακτη προσγείωση. Όπως τους είπε, στο αεροπλάνο υπήρχε ιατρικό περιστατικό, καθώς ο Πρινς είχε χάσει τις αισθήσεις του. Οι ελεγκτές του επέτρεψαν να προσγειωθεί στο Μολίν του Ιλινόι, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ των New York Times.

Παραμένει αδιευκρίνιστο τι προκάλεσε την έκτακτη προσγείωση. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του καλλιτέχνη μίλησε για γρίπη, αλλά η φημολογία στα αμερικανικά ΜΜΕ οργιάζει.

Μετά την προσγείωση, ο Πρινς νοσηλεύτηκε. Παρά τις αντίθετες συμβουλές των γιατρών, ο Prince έφυγε τρεις ώρες αργότερα από το νοσοκομείο γιατί δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ιδιωτική σουίτα. Την επόμενη μέρα φιλοξένησε πάρτυ στο Paisley Park.

Είχε προηγηθεί, στις 7 Απριλίου, η ακύρωση της εμφάνισής του στο θέατρο Atlanta’s Fox. Αμέσως διαδόθηκε ότι ο πρίγκιπας της ποπ πάλευε με τον ιό της γρίπης, ενώ πολλοί από τους θαυμαστές του ανησυχούσαν ότι η υγεία του θα επιδεινωθεί.

Η συνέντευξη Τύπου

Στις δηλώσεις του, την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μινεσότα, ο κ. Όλσον, ανέφερε ότι «είναι μία τραγωδία για όλους μας. Θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα του Πρινς. Το γεγονός είναι πρόσφατο και η έρευνα συνεχίζεται. Υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν μπορώ να σας μιλήσω. Χθες δεχτήκαμε μία κλήση και εμείς και το νοσηλευτικό προσωπικό και ανταποκριθήκαμε στην κλήση, όπως προβλέπεται. Βρηκάμε έναν άνδρα στο ασανσέρ και έγινε προσπάθεια αναζωογόνησής του, χωρίς επιτυχία.

Στην κατοικία του υπήρχαν μέλη του προσωπικού. Τελειώσαμε με την έρευνά μας το χθες το απόγευμα. Δεν θα απαντήσω αν λάβαμε αντικείμενα από την κατοικία. Δεν υπάρχουν ίχνη βίας στο σώμα. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα χρειαστούν αρκετές ημέρες».

Ο κ. Όλσον δεν τοποθετήθηκε στο αν ο Πρίνς είχε λάβει φάρμακα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η επικεφαλής του ιατρικού κέντρου κ. Μάρθα Γουίβερ δήλωσε ότι «δεν θα δώσουμε πληροφορίες μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές εξετάσεις και μέχρι να έχουμε όλα τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε το πόρισμα».

Σύμφωνα με την κα Γουίβερ, η νεκροψία έγινε στις 9.00 και ολοκληρώθηκε στις 13.00 (τοπική ώρα). «Ήταν ολοκληρωμένη εξέταση και τα στοιχεία έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να βγουν τα αποτελέσματα».

Ο Πρινς του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Πρινς Ρότζερς Νέλσον, πέθανε την Πέμπτη 21 Απριλίου σε ηλικία 57 ετών. Ο τραγουδιστής βρέθηκε αναίσθητος στο ασανσέρ του, στο στούντιό του στο Chanhassen της Μινεσότα.

Οι νοσηλευτές προσπάθησαν να τον επαναφέρουν προσφέροντάς του πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με τις αρχές. Όπως δήλωσε ο σερίφης που ανέλαβε την υπόθεση του Πρινς, ο τραγουδιστής βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο ασανσέρ της έπαυλής του και στις 10:07 π.μ. (τοπική ώρα) ανακοινώθηκε νεκρός.

Το ηχητικό ντοκουμέντο της κλήσης στο 911

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ηχητικό ντοκουμέντο της τηλεφωνικής κλήσης έκτακτης ανάγκης που έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας 911. Είναι ένα απόσπασμα που ανατριχιάζει.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, ο τηλεφωνητής ρωτά: "Βρίσκεστε μαζί με το άτομο που..." με τον άγνωστο στην τηλεφωνική γραμμή να απαντά "Ναι, είναι ο Prince..."

Τηλεφωνητής 911: Ποιό το επείγον περιστατικό σας;

Άγνωστος άνδρας: Γεια σας, ε ποια είναι η διεύθυνση; Ναι χρειαζόμαστε άμεσα ένα ασθενοφόρο.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει.

Άγνωστος άνδρας: Κάποιος είναι αναίσθητος.

Τηλεφωνητής 911: ΟΚ, ποια είναι η διεύθυνση;

Άγνωστος άνδρας: Εε, είμαστε στο σπίτι του Πρινς.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει, ξέρει κανείς την διεύθυνση; Μήπως υπάρχει κάποιο γραμματοκιβώτιο που να γράφει επάνω την διεύθυνση;

Άγνωστος άνδρας: Ναι, ναι, ΟΚ, μισό λεπτό.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει αλλά δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε το κινητό σας τηλέφωνο, θέλω να βρείτε τη διεύθυνση.

Άγνωστος άνδρας: Ναι, ε έχουμε, έχουμε, ναι, εμ, ο άνθρωπος είναι νεκρός.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει, σας παρακαλώ βρείτε μου τη διεύθυνση.

Άγνωστος άνδρας: ΟΚ, ΟΚ, προσπαθώ.

Τηλεφωνητής 911: Συγκεντρώσου σε αυτό.

Άγνωστος άνδρας: Και οι άνθρωποι έχουν τρελαθεί.

Τηλεφωνητής 911: Καταλαβαίνω ότι έχουν τρελαθεί, αλλά...

Άγνωστος άνδρας: Προσπαθώ, προσπαθώ.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει, ξέρουμε πως πέθανε;

Άγνωστος άνδρας: Δεν ξέρω, δεν ξέρω.

Τηλεφωνητής 911: ΟΚ.

Άγνωστος άνδρας: Εμ, είμαστε, είμαστε στη Μινεάπολη στη Μινεσότα και βρισκόμαστε στο σπίτι του Πρινς.

Τηλεφωνητής 911: Είστε στη Μινεάπολη;

Άγνωστος άνδρας: Ναι, στη Μινεάπολη, Μινεσότα.

Τηλεφωνητής 911: Είστε βέβαιος ότι βρίσκεστε στη Μινεάπολη;

Άγνωστος άνδρας: Ναι, σωστά.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει, μήπως έχετε βρει την διεύθυνση;

Άγνωστος άνδρας: Ναι, εμ, λυπάμαι πολύ, χρειάζομαι, χρειάζομαι τη διεύθυνση...

Άγνωστη γυναίκα: 7801

Άγνωστος άνδρας: 7801

Τηλεφωνητής 911: 7801 και;

Άγνωστος άνδρας: Paisley Park, είμαστε στο Paisley Park.

Τηλεφωνητής 911: Είστε στο Paisley Park, εντάξει , αυτό είναι στο Chanhassen. Είστε με τον άνθρωπο που είναι...

Άγνωστος άνδρας: Ναι, είναι ο Πρινς.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει.

Άγνωστος άνδρας: Ο άνθρωπος...

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει, μείνετε στη γραμμή.

Άγνωστος άνδρας: ΟΚ.
(Ακούγεται ήχος τηλεφώνου)

Τηλεφωνητής ασθενοφόρου: Ασθενοφόρο

Τηλεφωνητής 911: Μεταφορά για Paisley Park Studios, 78.

Τηλεφωνητής ασθενοφόρου: Paisley Park Studios, εντάξει.

Τηλεφωνητής 911: 7801 Audubon Road.

Τηλεφωνητής ασθενοφόρου: Εντάξει.

Τηλεφωνητής 911: Έχουμε έναν άνθρωπο κάτω, δεν αναπνέει.

Τηλεφωνητής ασθενοφόρου: Είναι κάτω, δεν αναπνέει.

Τηλεφωνητής 911: Ναι.

Άγνωστος άνδρας: Είναι, αυτός είναι...

Τηλεφωνητής 911: Θα έρθουμε να σας βοηθήσουμε όλους, προχωρήστε με τη διαδικασία.

trans copy

Οι τελευταίες ημέρες του Πρινς

Η είδηση του θανάτου του ήταν κάτι παραπάνω από σοκαριστική. Μια ματιά όμως λίγες μέρες πριν, φανερώνει κάποια στοιχεία που έδειχναν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είναι ασφαλές να υποθέσει κανείς ότι ακόμα και αν ο «πρίγκιπας της ποπ» γνώριζε ότι ο θάνατός του είναι κοντά, δεν θα ήθελε να το μάθουν οι θαυμαστές του.

Ο Πρινς ήταν ο πιο μεγάλος ποπ σταρ της δεκαετίας του ’80, ένας από τους πιο σημαντικούς αμερικάνους μουσικούς των τελευταίων 40 χρόνων και μια ιδιοφυΐα -που, όπως όλες οι ιδιοφυΐες, δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ιδιαιτερότητά του και έχανε το μέτρο. Ένα χαρισματικό άτομο που έγραφε μουσική και στίχους, τραγουδούσε, έπαιζε όλα τα όργανα μόνος του, μάζευε γύρω του ταλαντούχους ανθρώπους που τον πλαισίωναν σε μια «μωβ αυλή» στα στούντιο της Paisley Park. Δημιούργησε έναν ήχο που σημάδεψε τα ’80s με σπουδαίους δίσκους, συναυλίες, ταινίες.

7 Απριλίου, ακυρώθηκαν όλες οι εμφανίσεις του

Οι θαυμαστές είχαν κάνει ουρά έξω από το θέατρο Atlanta’s Fox, μέχρι τη στιγμή που ήρθε η ξαφνική είδηση της ακύρωσης των εμφανίσεων του Πρινς. Αμέσως διαδόθηκε ότι ο πρίγκιπας της ποπ πάλευε με τον ιό της γρίπης, ενώ πολλοί από τους θαυμαστές του ανησυχούσαν ότι η υγεία του θα επιδεινωθεί.

14 Απριλίου, η παράσταση συνεχίζεται

Μια εβδομάδα αργότερα, επέστρεψε στη σκηνή για να πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις που είχε ακυρώσει με δύο συναυλίες διάρκειας 80 λεπτών. Ήταν μια μικρή εμφάνιση για τα δεδομένα του πρίγκιπα.
Όπως πάντα, ο Πρινς ζήτησε να μην υπάρξει καταγραφή βίντεο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Οι φωτογραφίες εκείνης της ημέρας, είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο του. Το γεγονός αυτό δείχνει το σεβασμό που του έδειχνε ο κόσμος, στο να σέβεται τις επιθυμίες του.

15 Απριλίου, μια επείγουσα προσγείωση

Καθώς επέστρεφε πίσω στη Μινεσότα μετά την παράσταση, o Πρινς είχε συμπτώματα αδιαθεσίας και το ιδιωτικό αεροσκάφος του καλλιτέχνη αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Ιλινόις έτσι ώστε να λάβει ιατρική θεραπεία για συμπτώματα γρίπης.


Ένας εκπρόσωπος του, βγήκε την επομένη και δήλωσε ότι «είναι καλά, έχει επιστρέψει στο σπίτι». Δεν δόθηκε καμία περαιτέρω εξήγηση για το συμβάν.

16 Απριλίου, το πάρτι στο Paisley Park

Ο πάντα επαγγελματίας πρίγκιπας ανέκαμψε, για μια ένα μικρό εορτασμό προς τιμήν των οπαδών του στο Paisley Park, το σπίτι και στούντιο ηχογράφησής του στα προάστια της Μινεσότα.
Ο σταρ συχνά διοργάνωνε πάρτι, αργά το βράδυ στο σπίτι του. Δεν ήταν απλά ένας οικοδεσπότης εκείνη τη μέρα αλλά και ένας περφόρμερ. «Αυτό ήταν ένα ευχαριστώ για τον καλό καιρό, και για όλη την αγάπη και την υποστήριξη σας», έγραψε ο ίδιος στο twitter.

17 Απριλίου, νοιώθοντας «αναζωογονημένος»

Ο τραγουδιστής απάντησε σε θαυμαστή του στο twitter, που παρακολούθησε την παράσταση του με τα χάσταγκ #FeelingRejuvenated #FeelingInspired και #FeelingLoved, για να δείξει ότι είναι καλά στην υγεία του και ξεκουράζεται.

19 Απριλίου, παρακολουθώντας μια παράσταση

Ο Πρινς παρακολούθησε μια συναυλία στο Dakota Jazz Club & Restaurant, της Μινεάπολη, την Τρίτη, σύμφωνα με τον Λούκας Χάρινγκτον (Lucas Harrington). Δεν υπήρξςε ωστόσο κάποια εμφάνιση στη σκηνή.

21 Απριλίου, ο κόσμος χάνει ένα θρύλο

Ένας άντρας κάλεσε την άμεση δράση το πρωί της Πέμπτης, από το σπίτι του πρίγκιπα, αφού βρήκε ένα πτώμα στο ασανσέρ του σπιτιού-στούντιο του. «Ένας άνθρωπος κείτεται νεκρός...», είπε ο άντρας, ταραγμένος στο τηλέφωνο, καθώς πάλευε να βρει μια διεύθυνση για να δώσει στις Αρχές.
Οι άμεσες δυνάμεις έσπευσαν στον τόπο και αναγνώρισαν το πτώμα του Πρινς.

Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία. Η αυτοψία όπως έγινε γνωστό, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ