ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Forbes: Mέρκελ, Κλίντον & Ελισάβετ ανάμεσα στις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου

Forbes: Mέρκελ, Κλίντον & Ελισάβετ ανάμεσα στις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου

Mία ηγέτης της Ευρώπης και μία της Αμερικής είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες ανάμεσα σε 100 εξίσου ηγετικές φιγούρες του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Forbes που έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια κατάταξη του, αποδομώντας την γυναικεία πυγμή.

Για έκτη συνεχή χρονιά η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Στην κατάταξη του Forbes, The World's Most Powerful Women In 2016, κυριαρχούν πρόσωπα από τους χώρους της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας καθώς και από μη κυβερνητικούς φορείς και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Η πρώτη γυναίκα καγκελάριος στην ιστορία της Γερμανίας βρίσκεται στην πρώτη θέση για 6η συνεχόμενη φορά και για 11η φορά συνολικά.

Νεότερη της λίστας που περιλαμβάνει 100 γυναίκες από 29 χώρες, η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo!, Μαρίσα Μάγιερ. Στο άλλο άκρο, γηραιότερη της λίστας είναι η 90χρονη βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Στη λίστα των 100 ισχυρών γυναικών (κριτήρια της κατάταξης η οικονομική επιφάνεια τους, η παρουσία τους στα media και η επιρροή τους) για το 2016 η Κίνα δίνει δυναμικό παρόν με ρεκόρ παρουσιών. Η υπερδύναμη της Ασίας εκπροσωπείται στη λίστα από εννέα γυναίκες με ψηλότερη θέση στην κατάταξη τη Λούσυ Πενγκ -υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba (35η θέση).

"Oι 100 γυναίκες της κατάταξης ελέγχουν καθαρά έσοδα ύψους σχεδόν 1 τρισ. δολαρίων και επηρεάζουν περισσότερους από 3,6 δισ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο" σημειώνει το περιοδικό Forbes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ